10.07.2018. konferencija za medije, predstavljanje EU projekta Lokalnim partnerstvom do svijeta rada, zgrada Splitsko-dalmatinske županije, Domovinskog rata 2/IV kat, Split, 11,00

10.07.2018.

Pozivamo Vas na konferenciju za medije povodom početka EU projekta - Lokalnim partnerstvom do svijeta rada, koja će se održati u utorak, 10. srpnja 2018. u zgradi Splitsko-dalmatinske županije, IV. kat, ul. Domovinskog rata 2, Split, s početkom u 11,00 sati.

Usprkos problemu nedostatka radne snage, činjenica je da još uvijek prisutna i velika nezaposlenost u Splitsko-dalmatinskoj županiji. Projekt Lokalnim partnerstvom do svijeta rada bavi se upravo problemom nezaposlenosti, socijalne isključenosti i negativnih demografskih kretanja u SDŽ te je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Projekt je ugovoren 14. svibnja 2018.g., s predviđenim trajanjem od 24 mjeseca, a iznos bespovratnih sredstava je 1.988.077,50 kuna i to u 100%-tnom intenzitetu potpore. Cilj projekta jest unaprijediti održivost, utjecaj i učinkovitost lokalnog partnerstva za zapošljavanje Splitsko-dalmatinske županije i unapređenje zapošljavanja i samozapošljavanja svih građana, a posebice ranjivih skupina. Nositelj projekta je Cluster za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split, a partneri na projektu su JU RERA, Centar za održivi razvoj, HUP, Grad Split, TOMS, Zdravi grad, SDŽ, Domine, Učilište Virtus, Udruga nezaposlenih SDŽ i Zadruga za etično financiranje ZEF.

Na konferenciji za medije, projekt će predstaviti predstavnici dvojnog tajništva Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Jozo Sarač, v.d. ravnatelja RERA SDŽ te Ranko Milić, predsjednik Clustera za eko-društvene inovacije i razvoj CEDRA Split.

Molimo vas da popratite ovo događanje te da o njemu izvijestite  javnost.

vrh stranice