08.05.2019. Radionica: E-račun u javnoj nabavi; Velika vijećnica Brodsko-posavske županije, Petra Krešimira IV 1, Slavonski Brod, 10:00

08.05.2019.

Na traženje članova HUP-a, HUP Reg. ured Osijek u suradnji s FINA-om organizira radionicu koja će se održati u srijedu 08. svibnja 2019. godine s početkom u 10 sati u Velikoj vijećnici Brodsko-posavske županije, Petra Krešimira IV 1, Slavonski Brod, na temu: E-račun u javnoj nabavi.

Radionica pokriva zakonski aspekt e-računa  u javnoj nabavi. U listopadu prošle godine usvojen je Zakon elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi (NN 94/2018). Fina je uspostavila Centralnu točku preko koje se razmjenjuju svi računi s osnove javne nabave. Radionica pokriva koje je sve korake potrebno osigurati da bi korisnici račune zaprimali i slali sukladno Zakonu.

Zakonski aspekt uključuje i to da se svi računi s osnove javne nabave moraju razmjenjivati sukladno novoj Europskoj normi o elektroničkom izdavanju računa 16931-1:2017 (u daljnjem tekstu: Norma) propisanu Direktivom EU/2014/55, a kojom se uređuje semantički model podataka i popis sintaksi za razmjenu elektroničkog računa CEN/TS 16931-2:2017. Obveza primjene navedene Norme je sastavni dio Zakona, a servis e-Račun za državu kao centralna točka za prolaz svih računa je prilagođen novoj Normi.

Svi obveznici javne nabave su od 01.12.2018. godine trebali biti spremni za zaprimanje e-računa preko Centralne platforme, a u skladu s navedenom Normom, a od 01.07.2019. godine račune proizašle iz javne nabave će morati zaprimati isključivo u elektroničkom obliku preko Centralne platforme, u skladu s Normom.

Radionica pokriva i načine samostalnog povezivanja sa sustavom i korištenje sustava, preduvjete za pristup te potrebnu dokumentaciju.

Cilj radionice je olakšati korisnicima ispunjavanje zakonske obveze na području e-Računa u javnoj nabavi.

Obično su radionice ovog tipa isključivo u Zagrebu, te FINA u suradnji s HUP-om organizira radionice po regijama. Za područje Slavonije, Baranje i Srijema radionica se održava u Slavonskom Brodu. Predavači na radionici su stručnjaci FINA-e: Viktor Obrol i Nikola Grendov.

Prijave su otvorene do ponedjeljka 06. svibnja 2019. godine do 12 sati.

vrh stranice
vrh stranice