07.11.2018.

Direktor HUP-a Rijeka Nenad Seifert održao je predavanje na Visokoj  poslovnoj školi PAR, na temu Radni odnos – prava i obaveze kada se zaposlim.

Predavanje je održano na poziv dekanice Gordane Nikolić, kako bi se studentima stručnog preddiplomskog studija Poslovno upravljanje predstavilo radno zakonodavstvo, odnosno ono što ih očekuje nakon što završe studij i uključe se na tržište rada, kao zaposlenici i kao budući poslodavci.

 

Predavanje je podijeljeno u dvije cjeline - prvo je studentima predstavljen Zakon o obavljanju studentskih poslova koji stupa na snagu 08. studenoga 2018. Najvažnije izmjene su da se ovim zakonom izjednačavaju u pravima  i obvezama redoviti i izvanredni studenti, te da je propisana  minimalna naknada za obavljanje studentskih poslova, vezana uz iznos minimalne bruto plaće u RH i trenutno iznosi 21,5 kn.

U drugoj cjelini prikazane su osnove radnog zakonodavstva, prava i obveze radnika i poslodavca, prvenstveno vezane uz radno vrijeme, godišnje odmore, isplatu plaće.

Suradnja HUP-a i PAR-a nastaviti će se novim predavanjima tijekom školske godine.

vrh stranice