06.10.2015., radionica: Mobilni radnici – obračun radnog vremena, Hotel Park, Hatzeov perivoj 3, Split, 11:00

06.10.2015.

Hrvatska udruga poslodavaca – Udruga prometa u suradnji s Upravom prometne inspekcije Ministarstva pomorstva prometa i infrastrukture te tvrtkom Tahograf d.o.o. (član HUP-a) poziva Vas na radionicu kako biste se što bolje upoznali s odredbama Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu i najčešćim pogreškama poslodavaca u primjeni, osobito kod obračuna radnog vremena.

Radionica Mobilni radnici: obračun radnog vremena

u utorak 6. listopada 2015. godine u vremenu od 11 do 14,30 h
u Hotelu Park, Hatzeov perivoj 3, Split.

Prezentacije će obuhvatiti:

• Promjene koje donose nove izmjene Zakona o radnom vremenu, obveznim odmorima mobilnih radnika i uređajima za bilježenje u cestovnom prijevozu i njegov utjecaj na rad vozača
• Vođenje evidencije rada i odmora vozača (što sve ulazi u radno vrijeme vozača i kako evidentirati)
• Korištenje tahografa
• Vođenje evidencije u međunarodnom prometu
• Kabotaža

Na praktičnim primjerima bit će pojašnjeno:

• Dnevno vrijeme vožnje, prekid vožnje, tjedno i dvotjedno vrijeme vožnje, što čini tjedno radno vrijeme, kao i redovni dnevni odmor te skraćeni dnevni odmor (pitanja članova bila su vezana uz vremena početka dnevnog odmora, razdoblje računanja, skraćenog tjednog odmora, uz izuzeća i sl.)
• Dokumentacija koju vozač mora imati u vozilu, koje su sve obveze prijevoznika, opis sadržaja tahografskog listića, način vođenja evidencije u slučaju kvara tahografa te u slučaju slobodnih dana, vikendima i sl. uz primjere pravilnog vođenja tahografskog listića.

Navedene teme prezentirat će predstavnici Uprave prometne inspekcije i tvrtke Tahograf d.o.o. Radionica je zamišljena kao interaktivno predavanje, a tijekom izlaganja predavači će odgovarati na pitanja sudionika.

Sudjelovanje na radionici je besplatno za članove Hrvatske udruge poslodavaca, uz obaveznu prethodnu prijavu do ponedjeljka 5. listopada 2015. godine.

Molimo Vas da svoje sudjelovanje prijavite putem priložene prijavnice na adresu hup-split@hup.hr ili faxom na 021/368-212.

PRIJAVNICA
vrh stranice
vrh stranice