05.03. 2020. Radionica Integritet u poslovanju: Etika i donošenje odluka, Visoka poslovna škola PAR, Trg Riječke rezolucije 4, Rijeka, 11:00

05.03.2020.

Hrvatska udruga poslodavaca Regionalni ured Rijeka,  Global Compact mreža Hrvatska pri HUP - u i CentarODličnosti U POslovanju – CODUPO organiziraju radionicu : Integritet u poslovanju: Etika i donošenje odluka. Radionica će se održati u prostorima Visoke poslovne škole PAR, Trg Riječke rezolucije 4, 51000, Rijeka, u trajanju od 11:00 - 13:00 sati.


Na radionici će se  polaznicima prikazati  osnove razumijevanja etike i integriteta te njihovog utjecaja na korporativnu kulturu, i objasniti kako se poslovna etika primjenjuje u organizacijama kroz različite aspekte programa etike i usklađenosti. Polaznici će dobiti uvid u praktične alate i strategije za izgradnju etičke kulture s ciljem zaštite integriteta te kolika je važnost i utjecaj poslovne etike na cjelokupno poslovanje kako bi se na odgovarajući način smanjili reputacijski rizici koji su s time povezani.
Kvaliteta i stil vodstva utječe na postavljanje „tona“ cjelokupnog poslovanja. Taj ton utječe na interne procese poslovanja ali i na komunikaciju prema eksternim dionicima. Ako vodstvo promiče integritet, dobro upravljanje i najviše etičke standarde, takvo ponašanje reflektirat će se na komunikaciju unutar organizacije ali i prema van. U ovom kontekstu, ton predstavlja kvalitetu i stil ponašanja menadžmenta na svim razinama koje treba biti transparentno i s integritetom.

Edukacija će također dati odgovore na pitanja: Kako pojedinci donose etičke odluke? Kako znaju je li neka odluka etična? Zašto pojedinci donose neetičke odluke unatoč tome što znaju da su neetičke? Odgovori na ova pitanja pomoći će polaznicima u razumijevanju i prihvaćanju vlastitih etičkih odgovornosti te etičnom razmišljanju, reagiranju i donošenju odluka.

Pregled programa: 

Integritet 
Što je integritet i zašto je važan u poslovanju? 
Kako mjerimo integritet? Kako možemo znati da je netko osoba integriteta? 
 
Etičko donošenje odluka 
Koji je krajnji standard etike? Zašto bi trebali biti etični? 
Etički pristupi u odlučivanju 
Čimbenici u procesu odlučivanja 
Važnost vrijednosti u procesu donošenja odluka 
Što motivira pojedince, koje su njihove vrijednosti i kako donose (ne)etičke odluke? 
Zašto ljudi postaju ne etičniji? 
Strategije moralnog isključivanja 
Modeli u rješavanju etičkih dilema 
 
Kako izgraditi kulturu temeljenu na integritetu 
Sedam razina organizacijske svjesnosti 
Kako motivirati zaposlenike da se ponašaju u skladu s vrijednostima tvrtke? 
Stvaranje kulture povjerenja i odgovornosti 
Etičnost na svim razinama „Tone at the top“, „Mood in the middle“, „Buzz at the bottom“


O voditeljici edukacije, dr.sc. Silviji Vig: 
Svoju profesionalnu karijeru usmjerila je u područja bihevioralne i poslovne etike, izgradnje organizacijske kulture i autentičnog vodstva te implementacije programa usklađenosti i etike. Dosadašnje radno iskustvo stjecala je više od dvadeset godina na menadžerskim pozicijama u zemlji i regiji. Doktorirala je na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu na temu Utjecaja poslovne etike na uspješnost poslovanja poduzeća iz čijeg istraživanja je proizašao i model izvrsnosti – VIG Model™. 
Od 2015. godine posjeduje prestižni certifikat LPEC - Leading Professional in Ethics and Compliance, Američke asocijacije za etiku i usklađenost. Bila je dugogodišnji gost predavač na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, te predavač i nositelj nekoliko kolegija iz područja menadžmenta na drugim obrazovnim ustanovama. Autor je brojnih znanstvenih članaka iz područja organizacijske kulture i vodstva, poslovne etike i usklađenosti; certificirani je NLP Master Practitioner, NLP Master Practitioner Coach i Executive Coach, član NLPEA – NLP Association of Excellence i International Coach Federation - ICF-a.

vrh stranice
vrh stranice