04.12.2015. RADNI RUČAK Lokalna uprava – kočnica ili razvoj poduzetništva?, Zagreb, Hotel Antunović,13:00

04.12.2015.

Pozivamo Vas na Radni ručak: Lokalna uprava – kočnica ili razvoj poduzetništva?
04. prosinca 2015. godine u 13.00 sati, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100 a, Zagreb. Prijava sudionika počinje u 12:30 (ispred dvorane).

Pojedini gradovi uveli su e-upravu prije više godina i ubrzali svoje funkcije i prema poduzetnicima i prema građanima; pojedini gradonačelnici/ce zaista „otvaraju vrata“ poduzetnicima u rješavanju njihovih poduzetničkih problema; pojedini gradonačelnici su zatekli svoje financijske proračune u rasulu i uspjeli ih „očistiti“, pojedine male općine, unatoč pomanjkanju financijskih sredstava, uspješno koriste financiranje iz EU fondova kako bi poboljšali kvalitetu života svojim građanima i poduzetnicima.
Neke jedinice lokalne samouprave zaista svoje uloge ostvaruju bolje ili drugačije od ostalih.

O tome će na Radnom ručku govoriti:

• Boris Miletić, gradonačelnik grada Pule;
• Vesna Želježnjak, gradonačelnica grada Koprivnice;
• Ivica Kirin, gradonačelnik grada Virovitice;
• Ivica Klem, načelnik općine Nijemci, Vukovarsko – srijemska županija;
• Ivan Kovačić, gradonačelnik grada Omiša.

Je li sadašnja teritorijalna struktura od 565 jedinica lokalne uprave prepreka ili poticaj razvoju? Koliko one koštaju gospodarstvo i građane? Da li je rješenje decentralizacija ali koja uključuje i financijsku? Da li je rješenje ukidanje onih jedinica koje nemaju dovoljno sredstava za svoje funkcioniranje? Da li je okrupnjavanje rješenje? Na koji način neke jedinice svoje uloge obavljaju da su prepoznate kao drugačije ili bolje? S kojim se izazovima susreću?

To su neke od tema o kojima će na Radnom ručku govoriti gradonačelnici/ce i načelnici općina.

Druženje u cijelosti traje od 13:00 do 15:00 sati. Nakon govornikovog izlaganja imate mogućnost postavljanja pitanja, a nakon toga družiti se uz ručak.
vrh stranice