02.07.2020. PUMA seminar: WEB prodaja; Ekonomski fakultet u Osijeku, Trg Ljudevita Gaja 7, Osijek, 11:00 WEBINAR

02.07.2020.

Na traženje članova HUP-a sa s ciljem što bolje informiranosti poslodavaca o propisima koje imaju otežanu primjenu u praksi, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa u suradnji s članom Presido d.o.o. organizira seminar na temu: „WEB prodaja“ koji će se održati u četvrtak 02. srpnja 2020. godine s početkom u 11 sati u dvorani 7 Ekonomskog fakulteta u Osijeku, Trg Ljudevita Gaja 7, Osijek.  Zbog epidemioloških mjera biti će organiziran Webinar.

Zvuči odlično imati web shop putem kojega otvarate još jedan kanal prodaje svojih proizvoda. No, znate li da kod web prodaje nije dovoljno samo tehnički pokrenuti web trgovinu, te da je potrebno poznavanje zakona, pravilnika i presuda Suda EU?

Trgovac mora na svojoj web trgovini postaviti određene izjave koje potrošač odobrava kvačicom, na ispravan način dostaviti opće uvjete poslovanja, odgovoriti na prigovore potrošača u propisanim rokovima, staviti poveznicu na ODR platformu i niz drugih radnji o kojima ćemo pričati na edukaciji.

Opće uvjete poslovanja morate uskladiti s više od 20 različitih propisa, jer ako navedeno propustite možete biti kažnjeni novčanom kaznom od 100.000,00 Kn. Osim općih uvjeta, web trgovina mora imati pravila privatnosti, politiku kolačića, a pod određenim pretpostavkama mora se provesti i test procjene učinka zaštite podataka.

Seminar uključuje tražene teme:

             sve o novoj Direktivi o prodaji robe;

             novine Zakona o Elektroničkoj trgovini;

             sve što nam donosi nova ePrivacy Uredba;

             primjere najčešćih grešaka;

             primjere inspekcijskih kazni;

             kako postupiti pri inspekcijskom nadzoru;

             morate li potpisati zapisnik inspektora;

             što ako se ne slažete sa mišljenjem inspekcije;

             da li morate uvijek postupiti prema preporuci inspektora;

             postoji li obveza trgovca vratiti potrošaču novac plaćen za dostavu;

             GDPR kod web prodaje;

             mora li web shop imati skladište;

             dropshipping;

             reklamacije;

             prava i obveze imatelja web shopa;

             nepoštene odredbe;

             akcije, sniženje, rasprodaja, roba sa greškom, itd.

Predavači na seminaru su Dijana Kladar i Ana Bačić, koje su zasigurno jedne od najiskusnijih pravnica - praktičara iz područja zaštite osobnih podataka u regiji. Tijekom posljednjih tri godine u području zaštite osobnih podataka savjetovale su preko pedeset klijenata koji zajedno obrađuju više desetaka milijuna osobnih podataka. Klijenti za koje rade dolaze iz širokog spektra visoko zahtjevnih industrijskih sektora uključujući i financijski, energetski, telekomunikacijski, ugostiteljski, javni i dr. Dijana je kao odvjetnica i pravni stručnjak bila članica radne skupine za izradu Zakona o provedbi Opće uredbe o zaštiti podataka, ali i Zakona o zaštiti potrošača. Također je bila i sudionica mnogih radnih skupina za izradu zakonskih tekstova pri Ministarstvu gospodarstva i Ministarstvu uprave te surađuje s inozemnim i domaćim tijelima koja kreiraju politiku zaštite potrošača i osobnih podatka na razini EU. Obje su aktivne u mnogim udruženjima kako bi promicale zaštitu prava, ali i educirale sve obveznike primjene GDPR-a.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno za članove HUP-a.                                     

Zbog ograničenog broja mjesta, molimo da svoje sudjelovanje prijavite do utorka 30. lipnja 2020. godine elektronskim putem na: hup-osijek@hup.hr

vrh stranice
vrh stranice