U Slavonskom Brodu održan PUMA seminar “Zakon o radu u praksi”

27.08.2021.

Na traženje članova HUP-a, a s ciljem što bolje informiranosti poslodavaca o odredbama koje imaju otežanu primjenu u praksi, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojega PUMA programa organizirao je seminar na temu „Zakon o radu u praksi” koji se održao danas 27. kolovoza 2021. godine u Slavonskom Brodu.

Na seminaru je dan naglasak na odredbe koje imaju otežanu primjenu u praksi.

Utjecaj COVID-19 na radno zakonodavstvo – kako poslodavac postupiti u izvanrednim okolnostima.

Ugovori o radu - kroz praktičan prikaz ugovora o radu  polaznici su dobiti najbitnije informacije o reguliranju međusobnih prava između poslodavca i radnika, odnosno na koji način najbolje regulirati odnose, osobito koje se odnose na radno vrijeme, radno mjesto i plaću te druge odnose između  poslodavca i radnika  uz naglasak na godišnje odmore, plaćeni dopust, materijalna prava radnika i sl.

Prestanak radnog odnosa – obuhvaćeni su svi načini prestanka ugovora o radu, uključujući sve vrste otkaza uz praktični prikaz istih. Polaznici su uopznati sa samim postupkom otkazivanja, odnosno sve da se izbjegne nepoželjne posljedice za njih. Godišnji odmor i evidencija radnog vremena -  izračun i stjecanje prava na godišnji odmor, rad na određeno i godišnji odmor, plan korištenja godišnjeg odmora, odluke o godišnjem odmoru, korištenje godišnjeg odmora u dijelovima, otkazni rok i godišnji odmor  itd.  Obuhvaćene su sve potrebne evidencije koje je poslodavac dužan voditi.

Predavanje je održao dr.sc. Ivan Sarić, dipl.iur., direktor HUP Regionalnog ureda Osijek.

I ovaj seminar je održan u okviru PUMA programa u Brodsko-posavskoj županiji kojeg HUP Regionalni ured Osijek provodi već više od deset godina

vrh stranice
vrh stranice