Novi član HUP-a: Institut za europske i globalizacijske studije

15.02.2021.

Misija i vizija Instituta za europske i globalizacijske studije I.E.G.S.

I.E.G.S. je znanstveno-stručni tim /digitalni think-thank/, utemeljen na idejama društvenih i humanističkih znanosti, usmjeren prema interdisciplinarnom i trans disciplinarnom  pristupu promatranja, istraživanja i objašnjavanja pojava u modernom društvu.

Polazi od semiotike prostora. Ishodišna točka je Republika Hrvatska kao prostor življenja građana i državljana gdje se društveni politički okvir doživljava kao zadani geopolitički prostor u interakciji s EU i svijetom.

Definirani ciljevi i djelatnosti odnosno sadržaji djelovanja Instituta na tragu su socijalne i političke filozofije te ekonomskih i komunikacijskih modela, a u funkciji su semiotike prostora. Cilj promišljanja Instituta je nova društvena paradigma: https://youtu.be/hdjBn0IwajY .

U sklopu tog cilja stručnjaci će se baviti širokim spektrom tema, od IT, izazova umjetne inteligencije, robotike, energetske politike, poljoprivredne politike, održivog razvoja, sigurnosti, kružne ekonomije i svih aspekata globalizacije, artikulirajući i potvrđujući interdisciplinarnost i transdisciplinarnost pristupa.

 Djelatnosti I.E.G.S-a tvore znanstvena istraživanja, edukacije, forumi, javne tribine, stručni skupovi, stvaranje i razrada političkih platformi te predlaganja modela upravljanja prirodnim i društvenim resursima.

Forumi Instituta za europske i globalizacijske studije

Mediteranski poljoprivredni forum

Forum ICT i društvo

Međunarodni energetski forum

Geopolitički forum

Šire: www.inegs.com

vrh stranice
vrh stranice