Aktualno

Regionalna inovacijska platforma - Sporazum HUP-a RI i RRA PGŽ

23.07.2021.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP)  i Regionalna razvojna agencija Primorsko-goranske županije (RRA PGŽ)  potpisali su sporazum o suradnji sa ciljem razvoja i  promocije regionalnog inovacijskog ekosustava kroz RIMaP platformu. Sporazum je ispred HUP-a potpisao direktor Regionalni ureda Rijeka Nenad Seifert dok je potpis Sporazum sa strane RRA PGŽ stavio ravnatelj Vedran Kružić.

JAVNI POZIV - PROGRAM ZA IZGRADNJU KAPACITETA I INVESTICIJSKE SPREMNOSTI ZA STARTUPOVE, PROJEKTNE TIMOVE I PODUZETNIKE POČETNIKE

28.06.2021.

Hrvatska udruga poslodavaca, kao dio projektnog tima Projekta BAIF – Business Angels Impact Fund, kojim se uspostavlja novi financijski instrument za ulaganja s društvenim utjecajem, upućuje JAVNI POZIV startup-ovima, projektnim timovima i poduzetnicima početnicima s područja Primorsko goranske županije za uključivanjem u program Projekta - Radionice za izgradnju kapaciteta i investicijske spremnosti.

U Rijeci održana hibridna konferencija na temu mogućnosti EU fondova i kreditiranja za poduzetnike

11.12.2020.

Rijeka, 11.12.2020. - Danas je u dvorani Aneks Ekonomskog fakulteta u Rijeci u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca održana konferencija na temu “Mogućnosti EU fondova za poduzetnike”, s ciljem jačanje svjesnosti o mogućnostima koje se pružaju poduzetnicima kroz EU fondove, kao i uočavanja prepreka prilikom samog apliciranja. Na konferenciji je naglasak stavljen na aktualne natječaje za poduzetnike i onome što donosi novo programsko razdoblje 2021. – 2027. godine. HAMAG BICRO je u svojem izlaganju predstavio mogućnosti kreditiranja za poduzetnike, s naglaskom na buduće natječaje, odnosno kreditne linije.

13. 12. HUP Rijeka - Maša Smokrović predsjednica GSV PGŽ

13.12.2019.

Maša Smokrović, iz redova HUP-a, jednoglasno je izabrana je za novu predsjednicu Gospodarsko-socijalnog vijeća Primorsko-goranske županije, a za zamjenike Radmila Miletić i Erik Fabijanić. Odluka je to s jučerašnje 28.sjednice GSV-a na kojoj je dosadašnji predsjednik Damir Bačinović podnio izvještaj o radu ovog tripartitnog tijela u proteklom mandatu.

Rekao je da su aktivnostima GSV-a proteklu godinu dominirali problemi u najvećem kvarnerskom brodogradilištu 3.maju kojem su prijetili stečaj i likvidacija. Istaknuo je da je zahvaljujući velikom angažmanu župana Zlatka Komadine i riječkog gradonačelnika Vojka Obersnela kao i najvišim tijelima gradske i županijske vlasti u zadnji  trenutak spriječen takav najgori scenarij. Dodao je da je važnu  ulogu kao inicijator brojnih aktivnosti i tematskih sjednica na kojima se upozoravalo na krajnje tešku situaciju u tom velikom gospodarskom sustavu imalo upravo Gospodarsko-socijalno vijeće PGŽ. 

Posebno je istaknuo veliki doprinos brojnih kooperanata i dobavljača u spašavanju i nastavku proizvodnje u 3.maju te im se zahvalio u ime svih radnika riječkog brodogradilišta.   

Sjednici su prisustvovali i župan Komadina te gradonačelnik Obersnel koji su se zahvalili  članovima GSV na angažmanu oko ključnih gospodarskih tema, a posebno pitanja opstanka brodogradnje na ovom području. 
vrh stranice
vrh stranice