Sjednica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Osječko-baranjske županije

20.11.2012.

20. studenoga 2012. godine održana je sjednica Lokalnog partnerstva za zapošljavanje Osječko-baranjske županije. Na istoj je prezentiran nacrt sažetka Operativnog programa za razvoj ljudskih potencijala 2012. – 2013. godine, s naglaskom na korištenje sredstava iz Europskog socijalnog fonda namijenjen Republici Hrvatskoj nakon 01. srpnja 2013. godine.

Predstavljen primjer dobre prakse

Tako su predviđene iz područja zapošljavanja u okviru ESF-a dvije grant sheme: Lokalne inicijative za zapošljavanje (indikativan proračun oko 5 milijuna eura), te Obrazovanje za poduzetništvo i obrt (indikativan proračun oko 2 milijuna eura). Posebno ističemo, u okviru postojećeg operativnog programa, prioritet 4. koji se odnosi na jačanje uloge civilnog društva za bolje upravljanje, predviđene su dvije mjere: jačanje socijalnog dijaloga, te jačanje uloge organizacija civilnoga društva za socioekonomski rast i razvoj demokracije. Obje mjere namijenjene su potencijalnim korisnicima: uredu za socijalno partnerstvo, udrugama poslodavaca, sindikatima, gospodarsko-socijalnim vijećima, jedinicama lokalne samouprave i uprave, te nevladinim organizacijama.

Također, na sjednici predstavljen je kao primjer dobre prakse lokalnog partnerstva za zapošljavanje – Štajerski pakt o zapošljavanju iz Graza, Republika Austrija. Prezentaciju je održala Jasna Kolar, v.d.predstojnica ureda HZZ-a Vukovar, koja je između ostaloga istaknula da razvijajući i usvajajući načine rada iz Austrije, možemo zajedno utjecati na smanjenje nezaposlenost, kao i povećati konkurentnosti, što je i glavna svrha lokalnog partnerstva za zapošljavanje. Inače, HUP Reg. ured Osijek je aktivan član lokalnog partnerstva za zapošljavanje u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji.
vrh stranice
vrh stranice