PROMET

Objavljen poziv za dodjelu držanih potpora poduzetnicima iz sektora prometa

23.07.2020.

Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture  objavilo je poziv poduzetnicima za korištenje sredstava iz programa državnih potpora u sklopu mjera gospodarskog opravka Vlade Republike Hrvatske. Provedbena tijela programa dodjele su Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) za velike tvrtke i Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) za male i srednje tvrtke.

 

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske- Odluka o dopuni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske

28.05.2020.

Stožer civilne zaštite Republike Hrvatske je danas donio Odluku o dopuni Odluke o privremenoj zabrani prelaska preko graničnih prijelaza Republike Hrvatske.. Odlukom određene su države članice Europske unije (Češka Republike, Mađarska, Republika Austrija, Republika Estonija, Republika Latvija, Republika Litva, Republika Poljska, Republika Slovenija, Savezna Republika Njemačka i Slovačka Republika), čiji državljani zbog zadovoljavajuće epidemiološke situacije, neće morati prilikom ulaska u RH posebno dokazivati razlog svog ulaska (poslovni, gospodarski, turistički itd.), već će moći ulaziti pod jednakim uvjetima kao i prije pojave bolesti COVID-19, ali i nadalje uz epidemiološku kontrolu, i uz obvezu pridržavanja općih i posebnih preporuka Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Prestanak važenja Odluke o graničnim prijelazima preko kojih će se odvijati tranzitni promet teretnih vozila preko Republike Hrvatske

19.05.2020.

U skladu s odredbama Odluke o graničnim prijelazima preko kojih će se odvijati tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija Republike Hrvatske (NN br. 33/20) i  odredbama Odluke o izmjenama Odluke o graničnim prijelazima preko kojih će se odvijati tranzitni promet teretnih vozila preko teritorija Republike Hrvatske (NN br. 48/20), ova Odluka primjenjuje se do 18. svibnja 2020. godine. 

HZJZ i Stožer - Preporuke za organizaciju prijevoza putnika autobusima tijekom epidemije

05.05.2020.

U nastavku su preporuke HZJZ i Stožera civilne zaštite za rad u djelatnosti prijevoza putnika autobusima tijekom epidemije koronavirusa (COVID-19), a u cilju zaštite kako vozača tako i putnika u posebnom linijskom i povremenom prijevozu putnika. Većina preporuka higijenskih mjera može se primijeniti i na ostale oblike organiziranog cestovnog prijevoza.

PREPORUKE HZJZ I SCZ

RASPORED MJESTA U AUTOBUSU

vrh stranice
vrh stranice