Prezentacija mjera bespovratnih sredstava za poslodavce

20.04.2012.

S ciljem poticanja razvoja poduzetništva, te što bolje informiranosti poslodavaca, HUP Reg. ured Osijek organizirao je 20.travnja 2012.godine u svojim prostorima predstavljanje „Poduzetničkog impulsa 2012“ Ministarstva poduzetništva i obrta koji je započeo objavom natječaja iz prvog ciklusa 13.travnja 2012.godine.

Veliki interes za korištenje mjera Ministarstva poduzetništva i obrta


Natječaji iz prvog ciklusa uključuju slijedeće programe: Razvoj i primjena inovacija, Normizacija i znakovi kvalitete, Gazele, Žena poduzetnica, Poduzetnik početnik, Mladi u poduzetništvu, Obrazovanje za poduzetništvo i Cjeloživotno obrazovanje za obrtništvo, a isti su otvoreni do 14.svibnja 2012.godine. Natječaji iz drugog ciklusa, koji su započeli 20.travnja 2012.godine uključuju programe za obrtnike, zadruge i franšizno poslovanje, a isti su otvoreni do 21.svibnja 2012.godine. Više o samim natječajima možete pronaći na www.minpo.hr. Prezentaciju mjera bespovratnih sredstava održale su Darija Krstić i Nina Marković iz Centra za poduzetništvo Osijek, naglašavajući u koje namjene se sredstva mogu, odnosno ne mogu koristiti (np. ne mogu za PDV, potrošni materijal, trgovačku robu i dr.).

Velika nazočnost poslodavca na prezentaciji govori da su i ove godine isti zainteresirani za korištenje bespovratnih sredstava. Međutim, ovo je zadnja godina s ovakvim načinom izdvajanja bespovratnih sredstava, budući da će ulaskom Republike Hrvatske u Europsku uniju poslodavci moći koristiti samo sredstva EU fondova.
vrh stranice
vrh stranice