Pregled prvog tjedna trećeg ciklusa radionica za nastavnike projekta ProMikro

13.03.2018.

U projektu ProMikro omogućujemo korištenje micro:bita učenicima 6. razreda u nastavi, ali i izvannastavnim aktivnostima.

Kako bi što bolje pripremio nastavnike za ovu tehnologiju, IRIM je organizirao cikluse edukativnih radionica. U prvom su se nastavnici upoznali s micro:bitom i napisali svoje prve kodove, u drugom su naučili kako ih koristiti na nastavi, a sada je IRIM organizirao i treći ciklus edukacije.
U ovom “naprednom” ciklusu radionica, nastavnici će naučiti koristiti micro:bit kao alat za interaktivni kviz u razredu (neovisno o predmetu i gradivu), mijenjati i modificirati kodove na micro:bitu i koristiti besplatne edukativne materijale dostupne na Izradi! edukacijskom web portalu.

Prema povratnim informacijama nakon prva dva ciklusa radionica, nastavnici su vrlo zainteresirani za korištenje micro:bitova u svom radu, ali im je potrebno više materijala.

Zbog toga je IRIM unaprijedio predmetne edukativne materijale za 6. razrede (svaki ima svoju video snimku s uputama te simulator što taj program radi) i dodao predmetne materijale za 5. razrede (nastavno na akcije nekoliko gradova i županija da projekt prošire i na učenike 5. razreda).

U trećem ciklusu edukativnih radionica za nastavnike u projektu ProMikro, IRIM je organizirao 161 radionicu u Hrvatskoj. Samo u prvom tjednu ih je održano 49 na 18 lokacija. Popis svih termina i lokacija ovog ciklusa možete pronaći ovdje.

Podsjećamo, HUP sudjeluje u projektu ProMikro kroz financiranje edukacija za nastavnike.
vrh stranice
vrh stranice