Kreditne unije u Hrvatskoj

01.08.2016.

Hrvatska udruga kreditnih unija i i Hrvatska udruga poslodavaca se zalažu za doprinos razvoju tržišta kreditnih unija u Republici Hrvatskoj, temeljeno na iskustvima zemalja članica Europske unije i uz uvažavanje specifičnosti hrvatskog tržišta.

Obje institucije žele biti partner nadležnim tijelima i institucijama kako bi zakonodavni okvir omogućio održivi razvoj kreditnih unija uz jačanje komponente društveno korisnog poslovanja, financiranja malih poduzetnika i obrtnika te uključivanje u sve modele poticanja gospodarskog razvitka.

Kreditne unije u Hrvatskoj počivaju na temeljima društvene korisnosti i načelu uzajamnosti. U izazovnim vremena za hrvatski realni sektor odlučili smo preuzeti dio odgovornosti i proaktivno sudjelovati u što bržem prevladavanju krize i lakšem pristupu izvorima financiranja što podrazumijeva djelovanje prema obrtnicima, obiteljsko-poljoprivrednim gospodarstvima i građanima putem plasiranja sredstava (okvirno 10.000.000,00 kuna) za potrebe kreditiranja i mikrofinanciranja.

Hrvatska udruga kreditnih unija i Hrvatska udruga poslodavaca potpisali su sporazum o poslovnoj suradnji 17. prosinca 2012. godine. Ugovor su potpisali Bernard Jakelić (zamjenik glavnog direktora Hrvatske udruge poslodavaca) i Željka Pirija-Benaković (predsjednica Hrvatske udruge kreditnih unija).
vrh stranice
vrh stranice