Hrvatska udruga poslodavaca i European Generic and Biosimilar Medicines Association (EGA): Radionica o uvođenju sigurnosnih oznaka na lijekove

10.07.2015.

9. srpnja 2015. – danas je u HUP-u održana radionica pod nazivom „radionica o uvođenju sigurnosnih oznaka na lijekove“ kojoj su nazočili brojni predstavnici farmaceutske industrije u hrvatskoj.

Radionicu je održao g. Maarten van Baelen, Market Access Director iz European Generic and Biosimilar Medicines Association (EGA), a uz njega su kao moderatorice sudjelovale i Milka Kosanović, direktorica HUP - Udruge proizvođača lijekova, te Karmen Klemente-Maletić, Pliva Hrvatska.

​​

Uvođenje sigurnosnih oznaka, poznato i pod nazivom serijalizacija lijekova, u skladu je Direktivom 2011/62/EU Falsified Medicines Directive,  koju će biti potrebno transponirati u zakonodavstva država članica Europske unije do 2018. godine,  sukladno posebnoj uredbi čije donošenje se očekuje u narednom razdoblju. 

Nakon radionice održan je i zaseban sastanak članova izvršnog odbora HUP- Udruge proizvođača lijekova s gospodinom van Baelenom na kojem su predstavljena temeljna načela EGA-e te njen rad i doprinos farmaceutskoj industriji Europe. Kao ključna područja istaknute su održivost cijena lijekova, kvaliteta proizvodnje, briga za pacijente te ostvarenje partnerstva s farmaceutskim industrijama svih zemalja članica EU. EGA se u svom radu fokusira na tri područja: generičke, bioslične i tzv. added-value lijekove koji omogućavaju kvalitetnije liječenje uz optimalnije doziranje s boljim dugoročnim učinkom na zdravlje pacijenata.

vrh stranice
vrh stranice