Delegacija HUP-a Dalmacija u posjeti tvrtci Cemex

25.05.2022.

23. svibnja 2022.,  delegacija HUP-a Podružnice Dalmacija u čijem sastavu su bili  Helena Budiša, predsjednica Izvršnog odbora HUP-a Podružnice Dalmacija, Zdravko Plazonić, član Izvršnog odbora podružnice i član Nadzornog odbora HUP-a te Vesna Ivić-Šimetin, direktorica HUP Regionalnog ureda Split, posjetila je tvrtku Cemex, dugogodišnju članicu HUP-a. HUP-ove predstavnike primila je kompletna uprava Cemex-a, predsjednik uprave Alen Voloder, članovi Uprave Kristina BuzovMirela Kotarac, Joško Težulat i Marijan Vuko, voditeljica Odjela za zaštitu okoliša Merica Pletikosić i Branko Mozara, voditelj odnosa s javnošću Cemex-a.

Susret je organiniziran kako bi se predstavnici HUP-a upoznali sa novom upravom te razgovarali o aktivnostima HUP-a vezano za zakonodavstvo, problemima poduzetnika na lokalnom i državnom nivou te zelenoj tranziciji koja predstavlja veliki izazov za industriju, posebno proizvođače cementa poput Cemex-a. Tvrtka Cemex je od velikog značaja za Hrvatsku udrugu poslodavca jer aktivno sudjeluje u radu više tijela, poput članstva u Izvršnom odboru HUP-a Podružnice Dalmacija ( sadašnji član Branko Mozara), članstva u GSV-u Splitsko-dalmatinske županije ( Mirela Kotarac) te svakako treba istaknuti Mericu Pletikosić koja je predsjednica Izvršnog odbora HUP Udruge industrije nemetala, građevinskog materijala i rudarstva Hrvatske

Cemex aktivno sudjeluje i u radu različitih radnih skupina u HUP-u, a uvijek se radi o izuzetno stručnim predstavnicima koji znatno doprinose radi HUP-a u cjelini.

Nova uprava će nastaviti suradnju s HUP-om i time nastaviti doprinositi razvoju gospodarstva, što je svakako u skladu s ciljevima društveno odgovornog poslovanja kojem Cemex  daje veliki značaj.

 

vrh stranice
vrh stranice