Aktualno

Održana završna konferencija projekta „LOKO LAG - Održivi razvoj ruralnog područja“

24.06.2020.

Dana 24. lipnja 2020. godine u Nijemcima je održana završna konferencija projekta LOKO LAG – održivi razvoj ruralnog područja. Nositelj projekta je Lokalna akcijska grupa Bosutski niz, uz partnere: Hrvatska udruga poslodavaca - Regionalni ured Osijek, Hrvatski zavod za zapošljavanje – Područni ured Vinkovci i Općina Jarmina. Ukupna vrijednost projekta 871.351,05 kuna, a projekt traje jednu godinu.

U Slavonskom Brodu i Vinkovcima održana radionica o energetskoj učinkovitosti

19.06.2020.

Na traženje članova HUP-a, a nakon održanog okruglog stola u Osijeku na temu: Trenutni i budući natječaju za poduzetništvo na kojem je najavljena skora objava natječaja te sa ciljem što boljeg informiranja i educiranja poslodavaca o mogućnostima realizacije energetski učinkovitih mjera u njihovim proizvodnim pogonima, kao i u uslužnom sektoru (turizam i trgovina), HUP Regionalni ured Osijek u suradnji s članom HUP-a Best Energy Solutions d.o.o. organizirao je radionicu „Povećanje energetske učinkovitosti u proizvodnim pogonima” u Slavonskom Brodu 18. lipnja, te 19. lipnja u Vinkovcima.

U Virovitici održana panel rasprava na temu „Utjecaj COVID 19 krize na gospodarstvo”

17.06.2020.

Dana 17. lipnja 2020. godine u konferencijskoj dvorani Poduzetničkog inkubatora u Virovitici, održana je panel rasprava na temu „Utjecaj COVID 19 krize na gospodarstvo: Kako odgovoriti na izazove zdravstvene i gospodarske krize – uloga javnog i privatnog sektora“. Panelisti su bili: Boris Čagalj (HBOR), Zlatko Pleša (HGK ŽK Virovitica), Božidar Jeremić (HOK OK VPŽ), Ivan Sarić (HUP), Hrvoje Belobrk (HZZ Područni ured Virovitica), Neda Martić (Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije), Vlatka Strusa (Strukovna grupa računovođa HGK ŽK Virovitica), Emina Kovač (VIDRA) i Igor Andrović (Virovitičko-podravska županija). Organizator događanja bio je član HUP-a Poduzetnički inkubator Virovitičko-podravske županije.

U Slavonskom Brodu održan traženi PUMA seminar na temu kontrolinga

08.06.2020.

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa u suradnji s članom Altius savjetovanje d.o.o. organizirao je seminar na temu: „Utjecaj kontroling nalaza iz Qlik BI rješenja na pronalaženje potencijala u poduzeću“ koji se održao danas u ponedjeljak 08. lipnja 2020. godine u Slavonskom Brodu.

Novi direktor HUP-ovog osječkog ureda je Ivan Sarić iz Osijeka

19.05.2020.

Zagreb, 19.5.2020. – Na mjesto novog direktora HUP- Regionalnog ureda u Osijeku imenovan je dr.sc. Ivan Sarić, pravnik zaposlen u HUP-u od 2004. godine. Sarić je u HUP-u prvo radio na mjestu stručnog suradnika pa zatim pravnog savjetnika. Aktualni je predavač u PUMA programu HUP-a na temu Zakona o radu. Početkom je godine uspješnio obranio doktorski rad na temu „Pravno uređenje minimalne plaće u Europskoj uniji.“

Javni poziv Grada Osijeka

20.04.2020.

Ovim putem vas obavještavam da je Grad Osijek danas 20. travnja objavio Javni poziv poduzetnicima čije je poslovanje ugroženo koronovirosnom bolesti.

 

Potpora u iznosu od 1.000,00 kn po zaposlenom te mogu koristiti – mikro, mala i srednja poduzeća, koji imaju sjedište na području Grada Osijeka i imaju najmanje jednog zaposlenog. Mjera Grada Osijeka se nastavlja na mjere Potpore za očuvanje radnih mjesta u djelatnostima pogođenima Koronavirusom, a koju provodi Hrvatski zavod za zapošljavanje. Kriteriji su slijedeći: pad prometa veći od 20 posto; otkazivanje rezervacija, evenata, kongresa, seminara i slično.; otkazivanje ugovornih poslova i narudžbi; nemogućnost isporuke gotovih proizvoda ili ugovorenih i plaćenih sirovina, repromaterijala, strojeva, alata i slično., te nemogućnost novih narudžbi sirovina, repromaterijala, alata i strojeva neophodnih za rad. Više u javnom pozivu na: https://www.osijek.hr/wp-content/uploads/2020/04/Javni-poziv-potpisani.pdf

HUP Osijek: Mjere za zaposlene mogu koristiti i radnici u podružnicama i tvrtke u likvidaciji

09.04.2020.

Travanjski paket mjera za pomoć gospodarstvu u borbi protiv COVID-19 naišao je na odobravanje poduzetnika, kao i Hrvatske udruge poslodavaca (HUP). Ivan Sarić, pravni savjetnik HUP-ovog regionalnog ureda u Osijeku ističe posebno odluku Ministarstva rada i mirovinskog sustava po kojoj će potpore za očuvanje radnih mjesta moći koristiti i tvrtke koje su otpuštale radnike prije stupanja na snagu travanjskog paketa Vladinih mjera.

vrh stranice
vrh stranice