Aktualno

Verificirani višak ušteda energije iz prošlih godina ne treba se ponovno dokazivati

28.01.2021.

HUP- Udruga energetike ishodovala je tumačenje Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja kojim se uštede koje prelaze obvezu ušteda iz prošlih godina, a koje će se koristiti za ispunjenje obveze u ovoj godini ne treba ponovno verificirati niti dokazivati. Na taj način, uklonjena je prijetnja dodatnog financijskog i administrativnog troška dionicima sustava obveza energetske učinkovitosti.

Preporuka o koordiniranom pristupu ograničavanju slobodnog kretanja unutar EU zbog COVID-19

15.10.2020.

Države članice EU-a donijele su Preporuku o koordiniranom pristupu ograničavanju slobodnog kretanja kao odgovor na pandemiju bolesti COVID-19. To uključuje klasifikaciju regija (zelenih, narančastih, crvenih i sivih) na temelju lokalne epidemiološke situacije uz veću jasnoću i predvidljivost bilo kojih mjera koje ograničavaju slobodno kretanje u Europskoj uniji. 
 

Access2Market za lakše trgovanje izvan granica EU

15.10.2020.

13. listopada 2020. Europska komisija je pokrenula mrežni portal Access2Markets kako bi pomogla malim i srednjim tvrtkama da trguju izvan granica EU-a. Sada su na jednom mjestu dostupne informacije kako bi europske tvrtke maksimalno iskoristile mrežu trgovinskih sporazuma EU-a i dobile najbolji pristup tržištima, proizvodima i inputima koji su im potrebni da rastu i da ostanu konkurentni. Održana Skupština HUP- Udruge energetike

17.06.2020.

U utorak, 16. lipnja 2020. godine s početkom u 13 sati održana je sjednica Skupštine HUP- Udruge energetike. 

 

Skupština je potvrdila predložene izmjene u sastavu Izvršnog odbora:

Emanuel Kovačić, INA - predsjednik

Sabina Škrtić, ENNA grupa - dopredsjednica 

Tomislav Ćurković, EKO - dopredsjednik

Vladimir Kuzmić, Crodux derivati- član

Medeja Lončar, Siemens - član

Ivo Čović, Končar obnovljivi izvori - član 

Zoran Miliša, E.ON. – član

 

Za predstavnike Udruge u Skupštini HUP-a izabrani su:

Boris Miljavac- Siemens Energy

Joško Crvelin- Apios

Kamilo Vrana- Energovizija.


Produljen rok prijelaznog razdoblja za prodaju zimskog goriva

27.04.2020.

Na prijedlog HUP- Udruge energetike, Ministarstvo zaštite okoliša i energetike donijelo je mišljenje kojim se početak primjene ljetnog razdoblja kvalitete benzina propisanog u Prilogu I. Uredbe o kvaliteti tekućih naftnih goriva i načinu praćenja i izvješćivanja te metodologiji izračuna emisija stakleničkih plinova u životnom vijeku isporučenih goriva i energije (NN 57/17) odgađa za mjesec dana te se počinje primjenjivati od 1. lipnja 2020. godine.

 

vrh stranice
vrh stranice