18.-22.11.2019. Međunarodni tjedan svijesti o prijevarama

22.11.2019.

Vođeni željom o podizanju svijesti o važnosti borbe protiv financijskog kriminala, prijevare i korupcije te educiranja javnosti o ovim, za svako društvo, važnim temama, Hrvatska udruga poslodavaca i Global Compact Hrvatska, u suradnji s Deloitte Hrvatska i brojnim partnerima, svečano će obilježiti Međunarodni tjedan svijesti o prijevarama (en. „International Fraud Awareness Week”), u razdoblju od 18. - 22. studenoga 2019. godine, po prvi put u Hrvatskoj. U navedenom razdoblju planiramo niz događanja na kojima ćemo, u suradnji s eminentnim stručnjacima iz različitih područja, otvoriti dijalog na temu izloženosti hrvatskog gospodarstva korupciji i prijevarama te predstaviti najnovije svjetske trendove u borbi protiv korupcije. 


Cijeli tjedan bit će medijskih popraćen, a održat će se pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske. 

Uz Hrvatsku udrugu poslodavaca i Deloitte, ravnopravni partneri inicijative su: Europska banka za obnovu i razvoj (EBRD), Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Europska investicijska banka (EIB), GRECO Hrvatska (Group States Against Corruption), Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), Global Compact Hrvatska, Hrvatska narodna banka (HNB), Hrvatska udruga banka (HUB), Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA), Međunarodna trgovačka komora (International Chamber of Commerce - ICC), Ministarstvo pravosuđa RH, Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa, Svjetska banka, Sveučilište u Zagrebu - Ekonomski fakultet, Sveučilište u Zagrebu – Pravni fakultet, Sveučilište Libertas, Ekonomski fakultet u Osijeku, Visoka poslovna škola PAR, Veleučilište VERN’, Zagrebačka burza te Ured pučke pravobraniteljice. 

Međunarodni tjedan svijesti o prijevarama pokrenula je Udruga međunarodnih ispitivača prijevara (Association of Certified Fraud Examiners) 2000. godine i od tada su se stotine organizacija diljem svijeta priključile inicijativi, a sve u cilju podizanja svijesti o nužnosti borbe protiv prijevara i korupcije.

U nastavku Vam donosimo pregled tjednih aktivnosti, a više informacija možete pogledati na web stranicama. 

Datum i lokacija Događaj
18.11.2019.
Hrvatska udruga poslodavaca, 
Radnička cesta 52/1, 
Zagreb Svečano otvorenje tjedna i prezentacija rezultata istraživanja „Percepcija prijevare i korupcije te odrednice (ne)korumpiranog ponašanja studenata u Hrvatskoj”
19.11.2019.
Hrvatska udruga poslodavaca,
Radnička cesta 52/1, 
Zagreb Zaštita zviždača - Zakon o zaštiti prijavitelja nepravilnosti  
20.11.2019.
Zagrebačka burza, 
Ulica Ivana Lučića 2a, 
Zagreb Etičko ponašanje i kultura poslovanja
20.11.2019.
EBRD Hrvatska, 
Miramarska 23, 
Zagreb
*sudjelovanje isključivo 
putem pozivnice Radionica: “Međunarodni standardi za borbu protiv korupcije”
21.11.2019.
Ekonomski fakultet Zagreb, 
Kennedyjev trg 6, 
Zagreb   Središnja konferencija o prijevarama i korupciji
22.11.2019.
Visoka poslovna škola PAR, 
Trg Riječke rezolucije 4, Rijeka   Konferencija “Žene bez PARdona”


Sudjelovanje na događanjima je bez plaćanja kotizacije. Zbog ograničenog broja sudionika, molimo Vas da svoj dolazak potvrdite Višnji Matković na e-mail: vmatkovic@deloittece.com najkasnije do 11. studenoga 2019. godine. Molimo Vas da prilikom prijave u predmet maila obavezno navedete događanje za koje se prijavljujete. 

Pridružite nam se i pomozite nam podići svijest i smanjiti utjecaj prijevara i korupcije na hrvatsko društvo!  


vrh stranice
vrh stranice