Međunarodni dan sestrinstva

12.05.2017.

Simpozij medicinskih sestara zdravstvene njege u kući u organizaciji ZNJUK-a u Zadru, bio je prilika da se prigodno obilježi i Međunarodni dan sestrinstva koji se u cijelom svijetu slavi 12. svibnja.

Pavo Ćorluka, predsjednik HUP-Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi u pozdravnom govoru naglasio je važnost sestrinske profesije te problem nedostatka medicinskih sestara koji ukoliko se sustavno ne bude rješavao biti će sve veći. Zdravstvena njega u kući najjeftiniji je oblik zbrinjavanja korisnika istaknuo je Ćorluka, usluga koju pruža medicinska sestra u kući vrlo je složena a odgovornost je velika stoga djelatnost mora biti vrednovana na način koji to i zaslužuju.
Alin Pranjić, medicinskoj sestri za zdravstvenu njegu u kući, za istaknuti doprinos u radu s pacijentima povodom obilježavanja Međunarodnog dana sestrinstva dodjeljena je Medalja Grada Zagreba. 

Izvršni odbor HUP-Udruge zdravstvene njege održao je u Zadru sjednicu Izvršnog odbora kako bi se dogovorile daljnje aktivnosti Udruge. 
vrh stranice
vrh stranice