Hrvoju Kolariću drugi mandat predsjednika Udruge

25.03.2014.

Zagreb, 25. ožujka 2014. - Članice Udruge proizvođača lijekova pri HUP-u na današnjoj su sjednici Skupštine Udruge ukazale povjerenje za vođenje Udruge u novom jednogodišnjem mandatu predsjedniku Uprave Belupa Hrvoju Kolariću, mr. pharm., MBA.

Udruga proizvođača lijekova HUP-a okuplja 8 domaćih proizvođača lijekova i zastupa interese 4600 zaposlenika. Članice Udruge u 2012. su ostvarile 5,2 milijarde ukupnog prihoda, izvezle su proizvoda u vrijednosti 3,218 milijardi kuna, odnosno, 62 posto svoje ukupne proizvodnje; od 2009. do 2012. u investicije su uložile 1.1 milijardu kuna; od 2012. do 2017. planiraju investirati još milijardu kuna; u protekle 4 godine u državni su proračun uplatile, na ime poreza, 342 milijuna kuna; za obvezno zdravstveno osiguranje u protekle 4 godine uplatile 407 milijuna kuna, a za mirovinsko osiguranje svojih zaposlenika 480 milijuna kuna. Članice Udruge angažiraju klaster malih i srednjih poduzetnika i obrtnika i kroz njih osiguravaju zapošljavanje još 10.000 ljudi i potražuju od sustava oko milijardu kuna nenaplaćenog potraživanja starijeg od 60 dana.
„Cilj našeg dosadašnjeg rada je partnerstvo i suradnja s institucijama zdravstvenog sustava, opterećenog brojnim problemima. Tako će biti u budućnosti. Vjerujemo da smo doista strateška industrija, pokretač razvoja hrvatskog gospodarstva. Zajedništvo i partnerstvo s institucijama sustava nema alternativu, jer samo zajedno možemo zaštiti i sačuvati ono najvrjednije što imamo; zdravlje naših pacijenata i radna mjesta sviju nas te zdravstveni proračun učiniti održivim, a ovu zemlju državom iz koje nitko neće poželjeti otići“ - kazao je Hrvoje Kolarić, rezimirajući dosadašnji jednogodišnji mandat, ali i predstavljajući članovima Skupštine svoj program rada za narednu godinu dana mandata.
vrh stranice
vrh stranice