29.03.2022. Konferencija za medije – javni prijevoz, U centru Kravarskog, 11 sati

29.03.2022.

Pozivamo Vas na konferencija za medije povodom predstavljanja i promocije javne usluge prijevoza putnika u Zagrebačkoj županiji, koja će se održati 29. ožujka (utorak) s početkom u 11 sati u centru Kravarskog (pored Crkve Uzvišenja sv. Križ).

Zagrebačka županija od 1. siječnja ove godine osigurava dostupniju uslugu javnog prijevoza na autobusnim linijama unutar županije, veći broj linija i polazaka te bolju povezanost ruralnih područja. U kontekstu rastućih demografskih izazova i krize, Zagrebačka županija i modelom javne usluge u prijevozu putnika osnažuje ruralna područja i osigurava bolje uvjete za život stanovništva. Kravarsko je primjer mjesta koje, unatoč stradanjima u potresu, svom stanovništvu osigurava bolju povezanost i mobilnost.

Unatoč osiguranim proračunskim sredstvima države, Zagrebačka županija je prva koja je svom stanovništvu omogućila javnu uslugu prijevoza putnika. Rastuća cijena goriva, inflacija i pandemija ugrožavaju rad cjelokupnog prometnog sektora pa se u tom kontekstu javna usluga postavlja kao ključ za rješenje strukturnih problema prometnog sektora. 

Na press konferenciji će govoriti:

-          U ime Hrvatske udruge poslodavaca (HUP) - Franjo Grgurić, direktor Autoturist Samobor te

-          Hrvoje Meštrović, predsjednik HUP- Koordinacije javnolinijskog prijevoza putnika

-          Vlado Kolarec, načelnik Općine Kravarsko

-          Damir Tomljenović, zamjenik župana Zagrebačke županije

 

vrh stranice