Sastanak HUP- CRO industrije s predstavnicima Ministarstva gospodarstva

24.03.2016.

21. ožujka 2016. godine u Hrvatskoj udruzi poslodavaca održan je sastanak članova Skupštine HUP- CRO industrije sa zamjenikom ministra gospodarstva Leom Prelecom i pomoćnikom ministra Ivanom Sertićem.
Predsjednik HUP- CRO industrije Krunoslav Čović je u ime HUP-a zahvalio predstavnicima Ministarstva gospodarstva na prihvaćanju poziva na sastanak. Rekao je kako HUP- CRO industrija zastupa specifične interese svojih šest industrijskih granskih udruga zalažući se za stvaranje boljeg okruženja koje će omogućiti snažniji rast i razvoj industrije. Istaknuo je da HUP- CRO industrija kontinuirano gradi dijalog sa socijalnim partnerima o ključnim preprekama koje otežavaju poslovanje i predlaže rješenja kako bi se podržalo jačanje konkurentnosti izvoznika.
Marija Šutina je prezentirala područje djelovanja Hrvatske udruge poslodavaca i teme u kojima je HUP- CRO industrija surađivala s Ministarstvom. Ukazano je na važnost uloge HUP-a u socijalnom dijalogu budući je HUP jedini reprezentativni predstavnik poslodavaca.

Predsjednici granskih udruga Šime Svetina (Udruga drvne i papirne industrije), Krunoslav Lisjak (Udruga elektroindustrije), Franjo Turek (Udruga metalne industrije), Krunoslav Čović (Udruga kemijske industrije), Nikola Mikić (Udruga tekstilne i kožne industrije) te Dalibor Hatić (Udruga poslodavaca u šumarstvu, lovstvu i pratećim djelatnostima) predstavili su granske udruge i iznijeli svoje viđenje prioriteta ključnih za industriju.

 Zamjenik ministra Leo Prelec rekao je da je HUP konstruktivan i prepoznatljiv partner te da ga vidi kao jako dobar kanal komunikacije s gospodarstvom. Ministarstvo gospodarstva namjerava raditi na raznim nivoima u cilju ostvarivanja kratkoročnih, a onda i dugoročnih pomaka. Na tom tragu se namjerava fokusirati na uklanjanje prepreka koje u kratkom roku mogu dati pozitivne rezultate. Dodao je kako novi sastav Ministarstva gospodarstva čine ljudi koji imaju iskustvo rada u realnom sektoru te da oni prepoznaju probleme i imaju ih volje rješavati.

 Na sastanku je dogovoreno da će HUP- CRO industrija i granske udruge predložiti Ministarstvu područja i teme koje su bitne za njihovo poslovanje te da će se ovisno o potrebi formirati manje radne skupine kako bi se zajednički radilo na pronalasku rješenja.

Krunoslav Čović se zahvalio u ime HUP-a, predsjednika granskih udruga, direktora te svih članova na konstruktivnom dijalogu i prilici da se otvoreno podijele problemi. Zamjeniku ministra je uručio Bijelu knjigu te naglasio kako očekuje daljnju dobru komunikaciju po određenim zajedničkim i sektorskim temama.
vrh stranice
vrh stranice