Na Pomorskom fakultetu održano predavanje pod nazivom „Integrirani sustav nadzora sigurnosti plovidbe i zaštite morskog okoliša u RH“

22.04.2016.

Pomorski fakultet Sveučilišta u Splitu je 22. travnja 2016. organizirao predavanje pod nazivom „Integrirani sustav nadzora sigurnosti plovidbe i zaštite morskog okoliša u RH“. Gost predavač kapetan Joško Nikolić, predstavnik Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture te suradnik Pomorskog fakulteta, prisutnima je predstavio europski sustav satelitskog nadzora otkrivanja naftnih mrlji „Clean Sea Net“ , obzirom da je RH ulaskom u Europsku uniju postala punopravna članica te ima pravo na korištenja ovog sustava.
Kapetan Nikolić je predstavio i „Hrvatski integrirani pomorski informacijski sustav-CIMIS“, kao i pravne, tehničke i operativne aspekte nacionalne središnjice za nadzor i upravljanje pomorskim sustavom i prisutnima je kroz konkretne primjere iz prakse pokušao približiti sve aspekte koji se tiču sigurnosti pomorskog prometa.
Predavanje se održalo u sklopu projekta Pomorski menadžment za 21. stoljeće – održiv i inteligentan razvoj obalnog područja kroz razvoj standarda zanimanja i standarda kvalifikacije u području Pomorskog menadžmenta te unaprijeđenje istoimenog sveučilišnog diplomskog studija, kojeg Fakultet provodi zajedno s partnerima, među kojima je i Hrvatska udruga poslodavaca. Projekt je financiran sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda u sklopu grant sheme „Unapređenje kvalitete u visokom obrazovanju uz primjenu Hrvatskoga kvalifikacijskog okvira“. Projekt se provodi od 19.06.2015. do 18.09.2016.

Sljedeća predavanja inozemnih i domaćih stručnjaka koja će se odvijati u sklopu ovog projekta su:

25.04.2016. – „Uloga luka u održivom razvoju – studija slučaja Luke Koper“ (predavačica: prof.dr. Elen Twrdy, dekanica Fakulteta za pomorstvo i promet Sveučilišta u Ljubljani i dopredsjednica Nadzornog odbora Luke Koper)

29.04.2016. - Razvoj luke Ploče i njeno osuvremenjivanje u proteklih 10 godina“ (predavač: dr.sc. Tomislav Batur, pomoćnik ravnatelja Lučke uprave Ploče)
O događanjima tijekom narednih mjeseci te o svim dodatnim informacijama o projektu možete saznati na www.pm21st.eu.
vrh stranice
vrh stranice