5.6.2019. Međunarodna konferencija: Sajamska industrija – disruptor or disruptee?, Zagrebački velesajam

05.06.2019.

Povodom obilježavanja 110 godina Zagrebačkog velesajma i Svjetskog dana sajamske industrije – Global Exhibitions Day-a, Zagrebački velesajam 05. lipnja 2019. organizira Međunarodnu konferenciju Sajamska industrija – disruptor or disruptee?, a okupit će predstavnike UFI-ija, nacionalne i regionalne organizatore sajmova, međunarodne uzvanike, predstavnike Grada Zagreba i državnih institucija i izlagača.

Pokrovitelj Konferencije je Grad Zagreb, a ulaz je otvorenog tipa.

Konferencija ima za cilj razotkriti utjecaj sajmova i evenata u novoj poslovnoj stvarnosti međupovezanih ekonomija, iskoristiti potencijal sajamske industrije kao izvozne, investicijske i komunikacijske platforme u realnoj i virtualnoj areni, istaknuti multiplikatorske efekte i značaj brendiranja destinacije te podijeliti novo znanje i uvide o transformaciji industrije u doba digitalizacije.

Iz Međunarodne unije sajmova – UFI dolazi Nick Dugdale–Moore, Business Development Manager, kao keynote speaker s predavanjem na temu: „Study on the global exhibition industry & the evolution of exhibitions“. Sajamska industrija suočava se s mnogim izazovima istovremeno; napetosti na geopolitičkom globalnom planu, ulazak novih igrača na tržište, digitalna transformacija i promjenjivi zahtjevi mlađe publike. Nick Dugdale–Moore će se osvrnuti na ta pitanja i podijeliti sa sudionicima neke od najnovijih UFI-jevih istraživanja objavljenih povodom Svjetskog dana sajamske industrije.

Konferencija se sastoji od 3 tematska panela:

  • Sajamska industrija kao izvozna, investicijska i komunikacijska platforma hrvatskog gospodarstva
  • Sajamska industrija – disruptor or disruptee?
  • Sajmovi kao održivi turistički proizvod i brend ambasadori

Na panelima će sudjelovati renomirani govornici: Nick Dugdale-Moore, Regional Manager - Europe, UFI; Thorsten Hilber, Sales Director, Ungerboeck, pomoćnica ministra gospodarstva, poduzetništva i obrta, Miodrag Šajatović, glavni urednik Lidera, mr.sc. Zvonimir Savić, posebni savjetnik predsjednika Vlade Republike Hrvatske za ekonomska pitanja, dr.sc. Tomislav Radoš, potpredsjednik Hrvatske gospodarske komore za industriju i energetiku, Ana Mandac, pomoćnica ministra gospodarstva, Sanja Želinski Matunec, savjetnica predsjednika za zakonodavstvo, gospodarstvo i suradnju s Vladom i Saborom Republike Hrvatske, dr.sc. Marko Šantić, predsjednik Privredne komore federacije Bosne i Hercegovine i drugi.

Sajmovi su utkani u srce Zagreba. Oduvijek spajaju ljude i temelj su izravne komunikacije i umrežavanja. Ne propustite priliku biti dio tog networkinga 5. lipnja na Zagrebačkom velesajmu.

vrh stranice