9.6.2016. Panel rasprava Kako Hrvatska podržava kreativne i darovite?, Radnička cesta 52, HUP, 11:00

09.06.2016.

Poštovana/i,

zadovoljstvo nam je pozvati Vas na panel „Kako Hrvatska podržava kreativne i darovite“, koji će se u okviru mjeseca Kreativnih i kulturnih industrija u organizaciji Hrvatske udruge poslodavaca, Udruge za darovitost „DAR“ i inicijative spajaLICA održati u četvrtak, 9. lipnja, s početkom u 11.00 sati u prostorijama Hrvatske udruga poslodavaca, Radnička cesta 52/1, Zagreb

Postoji li strukturirani društveni mehanizam za uočavanje, praćenje i podržavanje kreativnih i darovitih u RH? Postoji li baza darovitih u RH? Je li pravi trenutak za široku društvenu kampanju za promicanje prava darovitih i kreativnih? Tko se uključio u kampanju? Postoje li centri izvrsnosti u RH? Koje je mišljenje stručnjaka? Jesu li usklađeni podzakonski akti koji moraju podržavati Strategiju znanosti, obrazovanja i sporta? Može li novi kurikulum kvalitetno podržati darovite učenike?
Pobrojena pitanja su samo neka za koja ćemo potražiti odgovore na našem panelu. Popis sudionika potražite u programu koji se nalazi u privitku ovog poziva.
Ljubazno molimo da svoj dolazak potvrdite na mail stefica.francina@hup.hr do 8. lipnja. Zbog ograničenog broja mjesta, prednost sudjelovanja imat će osobe koje se prve prijave.

*Pokrovitelj panela je tvrtka EUROteh KONGRES d.o.o.

Udruga za darovitost DAR pruža podršku darovitim učenicima u RH kojih prema Strategiji znanosti obrazovanja i tehnologije ima oko 7.500 te radi na provođenju navedene Strategije. Djeluje od 2014. kao građanska inicijativa, a 2015. registrirana je kao udruga koju čine roditelji i stručni suradnici. Udruga u projektima koji se provode uz potporu INA – Industrije nafte , d.d., Sveučilišta u Zagrebu, Instituta Ruđer Bošković , podržava učenike besplatnim, stručnim, izvannastavnim sadržajima u prostoru udruge.
spajaLICA je projekt Ine – Industrije nafte, d.d. i dio je šire Inine inicijative „Prostor za vaše ideje“ u sklopu Ininog društveno odgovornog rada s ciljem da se nekretnine koje su u vlasništvu kompanije, a ne koriste se, ustupe na korištenje udrugama i pojedincima koji će svojim radom nastaviti doprinositi kvaliteti života i društvenom razvoju lokalne zajednice.

Udruga DAR je u sklopu projekta spajaLICA dobila na korištenje prostor u Medulićevoj ulici u centru Zagreba. Na istoj adresi Inine prostore od listopada 2015. koriste i: Hrvatski savez gluhoslijepih osoba „Dodir“, CRVENI NOSOVI klaunovidoktori, udruga za podršku ljudima koji su bolesni i pate, pomoću humora i životne radosti, Udruga za promicanje kulture i umjetnosti Ja BiH i Ljubav na djelu – Udruga roditelja djece oboljele od malignih bolesti.

PROGRAM PREUZMITE OVDJE
vrh stranice