9.5.2018. Tribina: Kakvu željeznicu želimo? HUP, Radnička cesta 52/1, Zagreb, 11:00

09.05.2018.

Savez za željeznicu u suorganizaciji s Hrvatskom udrugom poslodavaca i Hrvatskom gospodarskom komorom organizira tribinu „Kakvu željeznicu želimo?“. Tribina će se održati 9. svibnja 2018. s početkom u 11 sati u velikoj dvorani HUP-a u Zagrebu, Radnička cesta 52.

Cilj tribine jest poboljšanje komunikacije između javnoga sektora, željezničkih tvrtki, novih operatera, industrije i znanosti te osvješćivanje uloge željeznice, kao javne usluge, u demografskoj obnovi RH, pri čemu se ponovno vraća fokus na korisnika željezničkog prijevoza, kao ključnog dionika. Restrukturiranje željezničkog sektora u Hrvatskoj traje od 1995. godine i do danas nije donijelo zadovoljavajuće rezultate, što je pokrenulo novu fazu restrukturiranja koja se ponovno osmišljava, sukladno nacionalnim propisima i potrebama tržišta. Na tribini će se prezentirati pozitivni primjeri drugih željeznica te potaknuti rasprava o mogućim smjerovima restrukturiranja.

Program tribine sastoji se od dva dijela. U prvom dijelu bit će predstavljen uspješan primjer restrukturirane željeznice u okruženju te problematizirati aktualna situacija u željezničkom sektoru i budućnost željeznice u Hrvatskoj. O strateškom okviru za željeznicu govorit će državna tajnica u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture dr. sc. Nikolina Brnjac. Drugi dio programa tribine rezerviran je za panel raspravu.

Za više informacija i prijave obratite se na mail: marija.sutina@hup.hr 

 

vrh stranice