27.05.2015. Predavanje o osnovnim odredbama Direktive o nefinancijskom izvještavanju (Direktiva 2014/95/EU), HUP Zagreb, Radnička cesta 52, 9:30

27.05.2015.

Hrvatska udruga poslodavaca (HUP), Hrvatska udruga banaka (HUB) i Hrvatski poslovni savjet za održivi razvoj (HR PSOR) pozivaju Vas na predavanje o osnovnim odredbama Direktive o nefinancijskom izvještavanju (Direktiva 2014/95/EU) koja je dio šire inicijative Europske unije o društveno odgovornom poslovanju i dio je ciljeva Europske unije do 2020. godine.
Predavanje će se održati u srijedu, 27.svibnja 2015. godine, s početkom u 9:30 sati, (registracija sudionika od 9:00) u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 52, (Green Gold – ulaz R2, I kat), Zagreb, a predavač je dr Mirjana Matešić, ravnateljica HR PSOR-a.

Ovaj skup namijenjen je institucijama i regulatorima domaćeg financijskog sektora (bankama, mirovinskim i investicijskim fondovima, osiguravateljima, stambenim štedionicama, kreditnim unijama, i sl.) posebice onima koji se po prvi puta susreću s Direktivom, a posebno osobama odgovornima za politike društvene odgovornosti, područje računovodstva, izvještavanja, usklađenosti, ljudskih resursa, kreiranja proizvoda, odnosa s dobavljačima, odnosa s javnošću te drugima.

U uvodnom dijelu osvrnut ćemo se na osnove društveno odgovornog poslovanja, nakon čega slijedi predavanje o odredbama Direktive, popraćeno diskusijom sudionika, a cjelokupno događanje trajat će najduže dva sata. Skup neće značajnije ulaziti u ostale standarde/smjernice izvještavanja.

Iako Direktiva predviđa obvezu izvještavanja samo za kompanije s više od 500 zaposlenika te izvještavanje nije obvezno za pojedinačne tvrtke ukoliko grupacija već izvještava, poželjno je da svi dionici, veći i manji subjekti, budu upoznati s odredbama Direktive, budući da se i smjer politika EU kreće upravo ka jačanju regulative. Drugi razlog je naravno kako bismo svi znali s razumijevanjem čitati izvješća te se kao kompanije financijskog sektora mogli i dobrovoljno opredijeliti za izvještavanje.

Vaše prijave molimo do 22. svibnja na e-mail: hup@hup.hr
vrh stranice