19.10.2016. Dan promocije mirenja, HUP, Radnička cesta 52/1, 10:00

19.10.2016.

Poštovani članovi,
imate li nesuglasice s kupcima? Sudski proces za Vas je predug i preskup? Želite riješiti spor na zadovoljstvo Vas i Vaših kupaca? Želite znati koje će biti obaveze poslodavaca sukladno novom Zakonu o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova? Znate li što je alternativno rješavanje potrošačkih sporova?

Ukoliko Vas zanimaju odgovori na ova pitanja, Hrvatska udruga poslodavaca Vas sa zadovoljstvom poziva na informativnu prezentaciju o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova i mogućnostima korištenja mirnog rješavanja sporova odnosno medijacije kao načina rješavanja sporova pod nazivom:

Dan promocije mirenja koji će se održati u srijedu – 19. listopada 2016. godine, s početkom u 10:00 h, u prostorijama HUP-a (Green Gold, ulaz R2, Radnička cesta 52/I kat).

Program je predviđen u trajanju od 10:00h do 12:00h sa sljedećim temama:

• Pozdravna riječ: Sanja Smoljak Katić - HUP
• Prezentacija novog Zakona o alternativnom rješavanju potrošačkih sporova: Anda Kostijal, dipl. iur., viša stručna savjetnica Uprave za trgovinu – Ministarstvo gospodarstva

Panel rasprava: 
Predstavljanje uspješne prakse mirenja

Moderatorice:Admira Ribičić, Iva Nappholz - Centar za mirenje HUP-a

- Đema Bartulović, voditeljica službe za zaštitu potrošača - Ministarstvo gospodarstva;
- Dalibor Ružić, voditelj Odjela za opće propise građanskog parničnog i izvanparničnog procesnog prava, ovršnog prava i alternativne načine rješavanja sporova - Ministarstvo pravosuđa;
- Nives Grgurić, voditeljica Centra za mirenje pri Hrvatskom uredu za osiguranje;
- Vinko Berković, miritelj
- Ivan Antić, miritelj - HP-Hrvatska pošta d.d.
• Završna riječ: HUP

Prezentacija je namijenjena svim zainteresiranim članovima – bez obzira na prethodnu razinu znanja i iskustva u mirenju. Informacijama koje ćete dobiti na prezentaciji želi se promovirati korištenje mirenja kao alternativnog rješavanja sporova u svim sektorima, kao najučinkovitije opcije.

Prezentacija je zamišljena kao interaktivno predavanje u kojem tijekom trajanja panela možete postavljati pitanja i predlagati nove inicijative.

Sudjelovanje na prezentaciji besplatno je za članove HUP-a.

Prijave su otvorene do ponedjeljka 18. listopada 2016. godine do 17:00h, odnosno do popune kapaciteta dvorane. Možete se prijaviti putem e-maila: hup@hup.hr te prilikom prijave istaknite ime, prezime i tvrtku ili naziv institucije iz koje dolazite.
vrh stranice