14.07.2023. PUMA seminar: Integriranje ciljeva zaštite okoliša u održivo poslovanje; HUP Reg. ured Osijek, Vukovarska ulica 31, (zgrada Eurodoma, IV. kat), Osijek, 10:00

14.07.2023.

Na traženje članova HUP-a, HUP Regionalni ured Osijek u okviru svojeg PUMA programa organizira seminar na temu „Integriranje ciljeva zaštite okoliša u održivo poslovanje“ koji će se održati u petak 14. srpnja 2023. godine s početkom u 10 sati u prostorijama HUP Reg. ureda Osijek, Vukovarska ul. 31 (Eurodom, IV. kat), Osijek.  

Sedamnaest globalnih ciljeva za održivi razvoj (Sustainable Development Goals, SDG) usmjereni su ka postizanju kontinuiranog gospodarskog i socijalnog napretka no bez štete za okoliš i prirodne resurse koji su značajni za sva današnja društva, ali i buduće generacije. S ciljem osiguravanja dugoročno održivog načina poslovanja sve više organizacija diljem svijeta usvaja skup načela kojima se osigurava odgovorno okolišno, društveno i korporativno upravljanje (ESG) koje je usko vezano uz smanjenje onečišćenja ekosustava i klimatskih promjena te očuvanje energenata. Radionica je usmjerena na edukaciju o osnovama održivog poslovanja, razvoj „zelenih“ vještina važnih za unaprijeđenje okolišnog upravljanja (u skladu s obveznom prilagodbom europskom zakonodavstvu) i mogućnosti povećanja ESG rezultata u svrhu unaprjeđenja poslovanja.

Ako misliš da je ekonomija važnija od okoliša, probaj ne disati dok brojiš novac. - Guy McPherson

Predavači su stručnjaci iz područja zaštite okoliša Odjela za biologiju Sveučilišta u Osijeku, dr. sc. Anita Galir Balkić i dr. sc. Tanja Žuna Pfeiffer.

Seminar je zamišljen kao interaktivno predavanje tijekom kojeg ćete moći postavljati pitanja i rješavati nedoumice vezane uz temu seminara.

Sudjelovanje na seminaru je besplatno.

Zbog ograničenog broja mjesta, prijave će zaprimati redoslijedom te molimo da svoje sudjelovanje prijavite putem prijavnice do četvrtka 13. srpnja 2023. godine do 12 sati elektronskim putem na: hup-osijek@hup.hr

vrh stranice