10.09.-11.09.2015. Sastanak članova Međunarodne organizacije poslodavaca (IOE) Europe i središnje Azije, Hotel Sheraton,Dubrovnika

10.09.2015.

Hrvatska udruga poslodavaca domaćin je ovogodišnjeg susreta predstavnika poslodavaca iz 25 zemalja Europe i Središnje Azije koji će se održati 10. i 11. rujna 2015. u hotelu Sheraton, u Mlinima kraj Dubrovnika.
Međunarodna organizacija poslodavaca (I0E), krovno udruženje predstavnika poslodavaca svake godine organizira susret na kojem se razgovara o gospodarskim temama vitalnim za globalnu poslovnu zajednicu. Sastanku u Hrvatskoj ove će godine prisustvovati više od sedamdeset predstavnika udruga poslodavaca, a sudjelovat će uz lidere Međunarodne organizacije poslodavaca (IOE) i visoki predstavnici Međunarodne organizacije rada (ILO), predstavnici BUSINESSEUROPE-a i ravnatelj Europske konfederacije sindikata (ETUC). Sudionicima sastanka u uvodnom izlaganju obratit će se Marko Jurčić, ekonomski savjetnik predsjednice Republike Hrvatske, Mirando Mrsić, ministar rada i mirovinskog sustava i predsjednica Hrvatske udruge poslodavaca Gordana Deranja. Na dvodnevnom susretu analizirat će se gospodarsko stanje u zemljama članicama, s posebnim naglaskom na mogućnostima i troškovima poslovanja u Jugoistočnoj Europi o čemu će više govoriti ekonomski analitičar Velimir Šonje. Sanja Mađarević Šujster, predstavnica hrvatskog ureda Svjetske Banke izložit će aktualne rezultate analize Doing business, a razgovarat će se i o novim trendovima u području industrijskih odnosa u zemljama članicama i suradnji EU i Međunarodne organizacije rada (ILO). Uz diskusiju iza zatvorenih vrata čelnici udruga zemalja razgovarat će o pravu na štrajk, industrijskim odnosima u Grčkoj, izazovima s kojima se suočava Europska konfederacija sindikata (ETUC) na globalnoj razini, a susret će završiti izvješćima o važnim nacionalnim inicijativama.

Međunarodna organizacija poslodavaca (IOE) osnovana je 1920. i najveća je svjetska mreža privatnog poslovnog sektora koja zastupa interese poslodavaca i sudjeluje u dijalogu s brojnim međunarodnim institucijama i inicijativama poput Međunarodne organizacije rada, UN-a ili skupine G20. Međunarodna organizacija poslodavaca obuhvaća 150 poslodavačkih udruženja iz 143 zemlje svijeta.

Sedamdesetak predstavnika udruženja iz Europe i Azije iskoristit će priliku za razgledavanje Dubrovnika, a većina sudionika odlučila je svoj boravak produljiti i za vikend kako bi se upoznala s ljepotama Dubrovnika i Dubrovačke županije.
vrh stranice