09.03.2017. Puls gospodarstva , HUP, Radnička cesta 52, I kat, Zagreb, 10:00

09.03.2017.

Izuzetno nam je zadovoljstvo što vas možemo pozvati na predstavljanje istraživanja "Puls gospodarstva" koje će se održati 9. ožujka 2017. godine u 10 sati na adresi Hrvatska udruga poslodavaca, Radnička cesta 52/I.
Organizator događanja je KPMG u Hrvatskoj, a partneri Hrvatska udruga poslodavaca i Jutarnji list.

Sudjelovanje se ne naplaćuje, a prijaviti se možete na putem registracijske poveznice.
U okviru programa, KPMG će predstaviti rezultate istraživanja „Puls gospodarstva“ koje je tijekom 2016. provedeno u devet zemalja srednje i istočne Europe s detaljnim osvrtom na rezultate hrvatskih ispitanika. Istraživanje koje je provedeno osmu godinu za redom, drugu godinu u Hrvatskoj, analizira aktualne trendove u gospodarstvu i poduzetništvu, mjereći osjećaj za budućnost poslovanja poduzetnika u našoj regiji. Rezultati se baziraju na odgovorima 759 ispitanika iz devet zemalja, 167 ih je iz Hrvatske.

 


Ukoliko imate dodatnih pitanja, slobodno nas kontaktirajte putem adrese elektronske pošte marketing@kpmg.hr ili pozivom na broj +385 1 5390 220.


Glavni rezultati istraživanja „Puls gospodarstva“:

• Neka bude jednostavno - 76% ispitanika u CEE žudi za implementacijom manjih poreznih stopa te jednostavnijih poreznih i administrativnih procedura
• Godina rasta? Četrdeset i četiri posto regionalnih ispitanika i čak 73% hrvatskih ispitanika smatra da će se ekonomska situacija poboljšati u 2017. godini
• S rastom gospodarstva raste potreba za kvalitetnim zaposlenicima - Oko 40% tvrtki u CEE planira povećanje broja zaposlenika u bliskoj budućnosti.
• Ulažimo u budućnost - u obrazovanje, znanost i inovacije, kaže 39% regionalnih i 54% hrvatskih ispitanika
• Disruptivne tehnologije - Gotovo 60% kompanija u regiji koristi ih za poboljšanje produktivnosti i efikasnosti
• Rangiranje rizika - Ispitanici se najviše bave regulatornim, operativnim rizikom, rizikom talenata te strateškim rizikom
• Neka bude svjetlost! Sedamdeset i četiri posto regionalnih, odnosno 86% hrvatskih ispitanika, smatra da je siva ekonomija veliki problem u njihovim državama.
• Poslovne mreže (“networking”) najvrjedniji su izvor informacija za donošenje odluka, prema mišljenju 60% regionalnih ispitanika.
• Bez brige - to misli 66% regionalnih i hrvatskih ispitanika smatrajući da će inflacija ostati ispod 2%.

Nakon završetka panela pozivamo Vas na osvježenje i druženje u predvorju dvorane.

Veselimo se Vašem dolasku, a za sva dodatna pitanja stojimo Vam na raspolaganju.

PARTNERI:

vrh stranice