Aktualno

20.07.2017.

Digitalnom transformacijom ICT industrija može multiplicirati ukupni gospodarski rast

Zagreb, 19. srpnja 2017. – HUP- Udruga informatičke i komunikacijske djelatnosti predstavila je danas u prostorijama HUB385 rezultate analize hrvatskog ICT sektora. Analizu su predstavili Boris Drilo, predsjednik i Hrvoje Balen, dopredsjednik HUP-ICT Udruge.

07.07.2017.

Hrvatski poslodavci poručili: Potreban nam je strateški plan za razvoj digitalnog društva i kvalitetnija, informatizirana javna uprava

Zagreb, 6.7.2017. – U prostorima Hrvatske udruge poslodavaca u organizaciji HUP- Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti danas je održana radionica naziva „Informatizacija javne uprave“ koja je okupila brojne članove HUP-a, kao i predstavnike državne i javne uprave, a vodila ju je Agneza Margetić Crnčec, članica Izvršnog odbora HUP-ICT-a. Cilj provođenja radionice bilo je upoznavanje poslodavaca sa strateškim dokumentima koje je Vlada RH usvojila i koji su nužni za povlačenje EU sredstava u informatizaciji javne uprave te pregled sredstava koja su IT tvrtkama na raspolaganju kako bi se maksimizirao uspjeh IT kompanija i javne uprave u efikasnijem korištenju tih sredstava u budućnosti. Uvodno je nazočne pozdravio Ivica Mudrinić, predsjednik NVK, te pozvao sve prisutne na konkretne poteze u svrhu poboljšanja javne uprave i digitalizacije društva rekavši: „Kao društvo nismo bili adekvatno pripremljeni za ulazak u EU, a današnji skup je ono što smo trebali napraviti još 2010. godine. Potrebne su nam velike promjene, stoga današnja radionica ima smisla samo ako nakon nje svi zajedno učinimo nešto kako bi se ova tema u javnom prostoru dalje aktualizirala. Bolja javna uprava i smanjenje birokratizacije će privući i investitore i olakšati poslovanje hrvatskim poduzetnicima koji su i dalje preopterećeni. Naša odlična ICT industrija s više od 3000 IT tvrtki ima mogućnost transformacije države i javne uprave, a svojom horizontalnom djelatnošću podiže konkurentnost cijelog gospodarstva.“

21.06.2017.

Hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju u SAD

Zagreb, 19. lipnja 2017.– na upravo završenoj, najvećoj američkoj izložbi inovacija i novih proizvoda INPEX 2017. (Pittsburgh, SAD) hrvatska tvrtka Citus osvojila je zlatnu medalju za inovaciju BodyMeasures.

23.03.2017.

Boris Drilo iz HT-a novi je predsjednik HUP- Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti

Na današnjoj Izbornoj Skupštini HUP- Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti članovi su izabrali novo vodstvo Udruge.

16.11.2016.

Predstavnici HUP-ICT Udruge iznijeli ključne izazove sektora i prioritete za novu Vladu RH

Zagreb, 16.11. 2016. Čelnici HUP-ICT Udruge pred medijima su danas predstavili aktualne teme i izazove s kojima je suočen ICT sektor u Hrvatskoj kako bi ukazali na izazove u sektoru te istaknuli kako samo zajedničkim naporima privatnog sektora, države i znanstvene zajednice možemo kreirati kvalitetna rješenja za daljnji razvoj. Adrian Ježina, predsjednik HUP–Udruge informatičke i komunikacijske djelatnosti, pozdravio je najave nove Vlade i usmjerenosti ka digitalizaciji u smislu osnivanja Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva te izrazio spremnost HUP-ICT udruge za aktivno sudjelovanje u radu tog ureda i ostalih relevantnih tijela i ministarstava. U svom uvodnom izlaganju, također je iznio dugoročne i kratkoročne prioritete i ciljeve unutar ICT sektora u Hrvatskoj. Događanje je moderirao Ivan Ante Nikolić, član Uprave Blink d.o.o.