Aktualno

12.12.2017.

Zapošljavanje visokokvalificiranih stranih radnika: EU plava karta

Izvan godišnje kvote dozvola za zapošljavanje strane radne snage moguće je zapošljavanje visokokvalificiranih radnika - državljana trećih zemalja, temeljem EU plave karte te se za te radnike ne utvrđuje kvota.

08.12.2017.

Zapošljavanje stranaca iz trećih zemalja: smjernice

Smjernice o zapošljavanju stranaca sukladno Odluci Vlade RH o utvrđivanju godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku godinu 2018. ne odnose se na zapošljavanje građana država članica Europske unije niti visokokvalificiranih državljana trećih država koji se zapošljavaju putem EU plave karte.

07.12.2017.

Usvojena Odluka o utvrđivanju godišnje kvote dozvola za zapošljavanje stranaca za kalendarsku godinu 2018.

Najveći broj dozvola za zapošljavanje Odlukom Vlade RH odobren je za djelatnosti graditeljstva, turizma i ugostiteljstva te brodogradnje.

07.11.2017.

Novo vodstvo HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva

Skupština HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva na redovitoj izbornoj sjednici izabrala je u utorak 7. studenoga 2017. g. novi sastav Izvršnog odbora Udruge za razdoblje 2017.-2021.

02.05.2017.

Sastanak članova HUP-a s predstavnicima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja

28. travnja 2017. - Na inicijativu Hrvatske udruge poslodavaca održan je danas u prostorijama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja sastanak predstavnika HUP-a i predstavnika Ministarstva. Cilj sastanka bio je upoznati državne tajnice Katicu Prpić i Dunju Magaš te načelnika sektora Josipa Bienenfelda s ključnom problematikom s kojom se suočavaju članovi HUP-ovih Udruge poslodavaca graditeljstva i Udruge developera te dogovoriti daljnju operativnu i kvalitetniju suradnju.