Aktualno

Novo vodstvo HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva

Skupština HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva na redovitoj izbornoj sjednici izabrala je u utorak 7. studenoga 2017. g. novi sastav Izvršnog odbora Udruge za razdoblje 2017.-2021.

Skupština je imenovala Mirka Habijanca (Radnik Križevci) predsjednikom, Svena Müllera (STRABAG) i Zorana Škorića (Osijek-Koteks) dopredsjednicima Udruge te Dragutina Kamenskog (Kamgrad), Sinišu Košćaka (Colas Hrvatska), Miru Mirkovića (Cesta Pula), Zlatka Sirovca (Tehnika) i Tvrtka Zlopašu (Dalekovod) članovima Izvršnog odbora HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva.

Na istoj sjednici Skupština je u cilju učinkovitijeg djelovanja Udruge donijela novi Statut HUP-Udruge poslodavaca graditeljstva, usvojila je Izvješće o radu Udruge za mandatno razdoblje 2013.-2017. i Plan aktivnosti Udruge za 2017.-2018.
 
Skupštinari su raspravljali o problemima koji ograničavaju rast u sektoru graditeljstva poput nedostatka radne snage, neadekvatnom obrazovnom sustavu, neodgovarajućem Zakonu o radu i usuglasili daljnje aktivnosti u cilju njihova rješavanja.

02.05.2017.

Sastanak članova HUP-a s predstavnicima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja

28. travnja 2017. - Na inicijativu Hrvatske udruge poslodavaca održan je danas u prostorijama Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja sastanak predstavnika HUP-a i predstavnika Ministarstva. Cilj sastanka bio je upoznati državne tajnice Katicu Prpić i Dunju Magaš te načelnika sektora Josipa Bienenfelda s ključnom problematikom s kojom se suočavaju članovi HUP-ovih Udruge poslodavaca graditeljstva i Udruge developera te dogovoriti daljnju operativnu i kvalitetniju suradnju.

21.09.2016.

Razvijen novi diplomski studij održive i zelene gradnje na mediteranskom području

Na Fakultetu građevinarstva, arhitekture i geodezije (FGAG) u Splitu, u utorak 13. rujna 2016., završnom stručnom konferencijom obilježen je završetak projekta „Zelena i održiva gradnja na mediteranskom području“, te su predstavljeni rezultati ostvareni proteklih 15 mjeseci. Razvijen je potpuno novi studijski program u skladu sa Hrvatskim kvalifikacijskim okvirom – Diplomski studijski program održive i zelene gradnje na mediteranskom području. Kao podloga novog studijskog programa, razvijen je standard zanimanja (Voditelj projekata održive gradnje), te standard kvalifikacije (Magistar inženjer održive gradnje).

08.07.2016.

Završna konferencija projekta Paritetnim fondom do jačanja socijalnog dijaloga u sektoru graditeljstva – SOGRADI

ZAGREB, 8. srpnja 2016. – U prostorima Hrvatske udruge poslodavaca održana je Završna konferencija projekta "Paritetnim fondom do jačanja socijalnog dijaloga u sektoru graditeljstva – SOGRADI". Opći cilj projekta SOGRADI bila je priprema podloge za donošenje odluke o osnivanju paritetnog fonda u sektoru graditeljstva Republike Hrvatske.

Projekt je sufinanciran iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekte u programu 2007.-2013., Jačanje socijalnog dijaloga – Faza II, broj poziva: HR.5.1.03. U projektu SOGRADI projektni su partneri Hrvatska udruga poslodavaca – Udruga poslodavaca graditeljstva (HUP-UPG), Sindikat graditeljstva Hrvatske (SGH) i Stowarzyszenie B-4 (Udruga B4). U sklopu projekta održano je pet regionalnih radionica (u Zagrebu, Varaždinu, Rijeci, Osijeku i Splitu) kojima se promicala ideja o osnivanju paritetnog fonda te povećanju produktivnosti i konkurentnosti hrvatske industrije graditeljstva.

08.07.2016.

08.07.2016. Završna konferencija projekta Paritetnim fondom do jačanja socijalnog dijaloga u sektoru graditeljstva – SOGRADI, HUP, Radnička cesta 52/I, Zagreb, 11:00

Pozivamo Vas na završnu konferenciju projekta "Paritetnim fondom do jačanja socijalnog dijaloga u sektoru graditeljstva – SOGRADI" koja će se održati u petak 8. srpnja 2016. godine s početkom u 11,00 h u prostoru Hrvatske udruge poslodavaca, Radnička cesta 52/I, Zagreb.

06.06.2016.

1.6.-14.6.2016. Regionalne radionice projekta Paritetnim fondom do jačanja socijalnog dijaloga u sektoru graditeljstva – SOGRADI

Poštovani članovi,

pozivamo vas na regionalne radionice projekta Paritetnim fondom do jačanja socijalnog dijaloga u sektoru graditeljstva – SOGRADI koje će se održati

1. lipnja u Varaždinu
2. lipnja u Zagrebu
3. lipnja u Rijeci
10. lipnja u Osijeku
14. lipnja u Splitu.  

Radionice su namijenjene donositeljima odluka u građevinskim tvrtkama, specijalistima ljudskih resursa i zaštite na radu u sektoru graditeljstva.

Projekt SOGRADI provodi Hrvatska udruga poslodavaca (Udruga poslodavaca graditeljstva) s partnerima Sindikatom graditeljstva Hrvatske i udrugom Stowarzyszenie B-4 koji zajedno pripremaju podlogu za donošenje odluke o uvođenju paritetnog fonda u sektoru graditeljstva Republike Hrvatske. Projekt je financiran iz Europskog socijalnog fonda: Jačanje socijalnog dijaloga – faza II.

Paritetni socijalni fondovi kao institucije neprofitnog osiguranja prisutni su u građevinskoj industriji zapadnoeuropskih zemalja kao model socijalnog partnerstva.

U okviru paritetnih fondova financira se strukovno obrazovanje, godišnji odmor, privremena nezaposlenost, zaštita zdravlja i sigurnosti na radu kroz dopunski mirovinski sustav i komplementarno zdravstveno osiguranje te osigurava socijalna sigurnost radnika.

Paritetni socijalni fondovi imaju ključnu ulogu u građevinarstvu razvijenih europskih zemalja kao nadopuna sustavu koji je ustrojila država i predstavljaju temelj za dugoročni održivi razvoj sektora pružajući sigurnost poslodavcima i radnicima.

Na radionici ćete čuti europska iskustva – kako u praksi funkcioniraju paritetni fondovi, zašto europski socijalni partneri već niz godina vode paritetne fondove i kroz njih pokrivaju troškove nastale kod nesreća i ozljeda na radu i dr.

Prezentirat ćemo iskustva hrvatskog građevinskog sektora po pitanju stanja zaštite na radu, ozljeda na radu u kontekstu hrvatskog sustava obveznog mirovinskog i zdravstvenog osiguranja i hrvatski pravni okvir kao temelj za osnivanje paritetnog fonda te čuti vaše stajalište o mogućnosti osnivanja hrvatskog sektorskog paritetnog fonda.

Sudjelovanje na edukativnim radionicama je besplatno, a broj sudionika ograničen te vas stoga pozivamo da svoje prijave dostavite putem priloženih prijavnih obrazaca.

Rezervirajte datum, a detaljni program radionica s učešćem domaćih i stranih predavača potvrdit ćemo po njegovoj finalizaciji.Preuzmite prijavnicu za željenu radionicu:

SOGRADI_Varazdin_prijava

SOGRADI_Zagreb_prijava

SOGRADI_Rijeka_prijava

SOGRADI_Osijek_prijava

SOGRADI_Split_prijava


Agenda - Varazdin
Agenda - Zagreb
Agenda - Rijeka
Agenda - Osijek
Agenda - Split