Aktualno10.05.2016.

Ministarstvo poduzetništva i obrta otvorilo natječaj za Inovacije novoosnovanih malih i srednjih poduzeća

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijava „Inovacije novoosnovanih malih i srednjih Poduzeća“

Inovacije novoosnovanih MSP
Fond: Europski fond za regionalni razvoj
Operativni program: Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.
Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)
Status: otvoren od 9.5.2016. do 31.12.2016.
Nadležno tijelo: Ministarstvo poduzetništva i obrta
Područje: malo i srednje poduzetništvo, obrtništvo
Prijavitelji: mali i srednji poduzetnici, obrtnici

10.05.2016.

Pripremaju se izmjene Zakona o računovodstvu

Kao što smo Vas ranije izvještavali, Hrvatska udruga poslodavaca je, zahvaljujući inicijativi svojih članova, pokrenula aktivnosti i postigla dogovor s Ministarstvom financija vezano uz odgodu početka primjene Zakona o računovodstvu, u dijelu koji se odnosi na jedinstveni okvirni kontni plan( dalje u tekstu : JOKP) te je isto učinjeno Uredbom o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu ( NN 134/15).

Nakon što je Vlada RH donijela Uredbu kojom je odgođena primjena JOKP-a, predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca imenovani su, na poziv Ministarstva financija, u radnu skupinu za izradu kontnog plana koja djeluje pri Odboru za standarde financijskog izvještavanja i koja je nastavila s radom na donošenju kvalitetnijih odredbih vezanih uz ovaj problem.

05.05.2016.

Plan rada Gospodarsko socijalnog vijeća

Plan rada Gospodarsko socijalnog vijeća tj njihovih tijela za 2016. godinu, a koji predstavlja popis zakona i strategija koje će se izrađivati tijekom 2016. godine.

Prijedlog programa rada gospodarsko-socijalnog vijeća i njegovih radnih tijela za 2016. godinu

27.04.2016.

Racionalnije donošenje propisa prepoznato kao ključna reforma

26. travnja 2016. godine održan je pedeset i drugi po redu Radni ručak HUP Udruge malih i srednjih poduzetnika na kojem je gostovao ministar poduzetništva i obrta Republike Hrvatske Darko Horvat te odgovarao na pitanja poduzetnika koji su se okupili u velikom broju - prijavilo se više od 200 poslodavaca iz cijele Hrvatske. Uz ministra Horvata, sudjelovali su i pomoćnici i pomoćnica ministra te savjetnici; Ana Mandac, Mikel Čivljak, Mario Antonić, Mario Turalija i Petar Šimić. Radni ručak s ministrom Horvatom održao se pod pokroviteljstvom Sberbank banke.

26.04.2016.

26.4.2016. RADNI RUČAK s ministrom poduzetništva i obrta Darkom Horvatom, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100 a, Zagreb,13:00

Ministar poduzetništva i obrta Darko Horvat prvi je gost na našem ovogodišnjem Radnom ručku.
Čini se da je ono što poduzetnici trebaju, da bi mogli biti poduzetni, već dugo poznato svima: poslovna klima takva
da razumije i potiče poduzetništvo, okvire poslovanja koji su stabilni i poznati i ne mijenjaju se svakodnevno, javna
uprava koja razumije svoju ulogu prema poduzetnicima i dobro funkcionira, porezni sustav koji jamči iste poreze barem za nekoliko godina, obrazovni sustav koji školuje ljude i da budu poduzetnici ali i poduzetni u svom životu te makroekonomsko okruženje koje će sve to podržavati. Ipak, najveći je izazov kako to provesti u praksu.