Aktualno04.12.2015.

04.12.2015. RADNI RUČAK Lokalna uprava – kočnica ili razvoj poduzetništva?, Zagreb, Hotel Antunović,13:00

Pozivamo Vas na Radni ručak: Lokalna uprava – kočnica ili razvoj poduzetništva?
04. prosinca 2015. godine u 13.00 sati, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100 a, Zagreb. Prijava sudionika počinje u 12:30 (ispred dvorane).

Pojedini gradovi uveli su e-upravu prije više godina i ubrzali svoje funkcije i prema poduzetnicima i prema građanima; pojedini gradonačelnici/ce zaista „otvaraju vrata“ poduzetnicima u rješavanju njihovih poduzetničkih problema; pojedini gradonačelnici su zatekli svoje financijske proračune u rasulu i uspjeli ih „očistiti“, pojedine male općine, unatoč pomanjkanju financijskih sredstava, uspješno koriste financiranje iz EU fondova kako bi poboljšali kvalitetu života svojim građanima i poduzetnicima.

03.11.2015.

03.11.015. Skupština HUP Podružnice Dalmacija, Hotel Park, Hatzeov perivoj 3, Split, 11:00

Skupština Hrvatske udruge poslodavaca Podružnice Dalmacija održati će se 3. studenoga 2015. godine s početkom u 11:00 sati, u Splitu, u hotelu „Park“, Hatzeov perivoj 3. 

17.09.2015.

Održan sastanak HUP– Koordinacije tvrtki za zaštitu na radu sa Zavodom za unapređivanje zaštite na radu

 

17. rujna 2015. godine održan je sastanak predstavnika Koordinacije tvrtki za zaštitu na radu Hrvatske udruge poslodavaca i Zavoda za unapređivanje zaštite na radu. Zavod je osnovan 2014. godine temeljem Zakona o zaštiti na radu a sa djelovanjem je počeo u 2015. godini. Osnovni ciljevi Zavoda su: jačanje politike koja se bavi zaštitom na radu, uključujući integriranje zaštite na radu i zdravlja zaposlenih u druge sektorske politike i iznalaženje novih sinergija, smanjenje broja ozljeda, profesionalnih bolesti te nezgoda na radu. Jedan od ciljeva također je i smanjenje vezanih gospodarskih gubitaka (bolovanja, prijevremene i invalidske mirovine).

15.07.2015.

Investicijska rupa: za prikupljanje kapitala do 20 milijuna kuna poduzetnici su prepušteni sami sebi

U organizaciji Hrvatske udruge banaka i Hrvatske udruge poslodavaca održano je predstavljanje HUB Analize: „Prvi znaci oporavka malih i srednjih poduzeća: Kako ojačati ulogu rizičnog kapitala“ koju je pripremio Velimir Šonje iz Arhivanalitike. Prezentaciji Analize i okruglom stolu prethodila su izlaganja Gordan Marasa, ministra Ministarstva poduzetništva i obrta, i Davora Majetića, glavnog direktora HUP-a i Zorana Bohačeka, direktora HUB-a koji je pozdravio skup i naglasio da je tema o financiranju malih i srednjih poduzeća aktualna i za cijelu EU u okviru jačanja alternativnih financiranja i unije tržišta kapitala."

11.06.2015.

11.06.2015. RADNI RUČAK s predsjednicom Uprave Sberbank d.d. gđa. Andrea Kovacs - Woehry, Hotel Antunović,13:00

Pozivamo Vas na 50. Radni ručak s poduzetnicima.

Ekonomska situacija u Hrvatskoj većini je dobro poznata, a makroekonomske prognoze ne ulijevaju veliku nadu u brzi oporavak.Istovremeno, poduzetnici bez novih investicija i novih pristupa financiranju ne mogu računati na opstanak na domaćem ili konkurentnost na potencijalnim novim tržištima.