Aktualno



24.02.2017.

Izabran novi Izvršni odbor HUP- Udruge malih i srednjih poduzetnika

Na Redovnoj izbornoj Skupštini HUP- Udruge malih i srednjih poduzetnika održanoj 24.2.2017. u Donjoj Stubici, izabrani su članovi novog Izvršnog odbora. Novi predsjednik Udruge malih i srednjih poduzetnika je g. Ivan Bračić, vlasnik tvrtke PIP d.o.o., a zamjenik predsjednika je Petar Šimić, osnivač Primacošped-a d.o.o..

21.12.2016.

Naši kupci nam svojim svakodnevnim navikama i ponašanjem kontinuirano daju signale što vole, a što ne vole

Dalibor Šumiga osnivač je brzorastuće agencije Promosapiens, specijalizirane za bihevioralni marketing. Iako nedavno osnovana (2014.), agencija Promosapiens, članica HUP-ove Udruge malih i srednjih poduzetnika, već se etablirala i na stranom tržištu.


06.12.2016.

06.12.2016. Radni ručak s ministricom Martinom Dalić, Hotel Antunović, Zagrebačka avenija 100a, 13:00

Poštovani članovi,

pozivamo Vas na Radni ručak s Martinom Dalić, potpredsjednicom Vlade RH i ministricom gospodarstva, poduzetništva i obrta.

10.05.2016.

Ministarstvo poduzetništva i obrta otvorilo natječaj za Inovacije novoosnovanih malih i srednjih poduzeća

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je Poziv na dostavu projektnih prijava „Inovacije novoosnovanih malih i srednjih Poduzeća“

Inovacije novoosnovanih MSP
Fond: Europski fond za regionalni razvoj
Operativni program: Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.
Tip natječaja: Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva)
Status: otvoren od 9.5.2016. do 31.12.2016.
Nadležno tijelo: Ministarstvo poduzetništva i obrta
Područje: malo i srednje poduzetništvo, obrtništvo
Prijavitelji: mali i srednji poduzetnici, obrtnici

10.05.2016.

Pripremaju se izmjene Zakona o računovodstvu

Kao što smo Vas ranije izvještavali, Hrvatska udruga poslodavaca je, zahvaljujući inicijativi svojih članova, pokrenula aktivnosti i postigla dogovor s Ministarstvom financija vezano uz odgodu početka primjene Zakona o računovodstvu, u dijelu koji se odnosi na jedinstveni okvirni kontni plan( dalje u tekstu : JOKP) te je isto učinjeno Uredbom o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu ( NN 134/15).

Nakon što je Vlada RH donijela Uredbu kojom je odgođena primjena JOKP-a, predstavnici Hrvatske udruge poslodavaca imenovani su, na poziv Ministarstva financija, u radnu skupinu za izradu kontnog plana koja djeluje pri Odboru za standarde financijskog izvještavanja i koja je nastavila s radom na donošenju kvalitetnijih odredbih vezanih uz ovaj problem.