26.10.2015. 2. Nacionalni ICT summit „Digitalna ekonomija, Riječko Sveučilište, Građevinski fakultet, 10:00

26.10.2015.

Ministarstvo gospodarstva poziva vlasnike i menadžere iz svih gospodarskih sektora, stručnjake, donositelje odluka, kreatore javnih politika i studente na 2. nacionalni ICT summit „Digitalna ekonomija“ dana 26. listopada 2015. (ponedjeljak) od 10:00 do 15:00 sati, na kampusu riječkog Sveučilišta, Građevinski fakultet, Dvorana G-003. Da bismo osnažili vlastitu konkurentnost i omogućili prelazak na pametno gospodarstvo, postavlja se imperativ integracije digitalne tehnologije u poslovanje i područje djelovanja tradicionalnih gospodarskih sektora. Poslušajte primjere i iskustva lidera koji će vas motivirati. Kotizacija se ne naplaćuje, a prijaviti se možete već danas klikom ovdje.
Digitalne tehnologije radikalno mijenjaju tradicionalne proizvodnje i usluga, mijenjaju poslovni okoliš, uvode inovativnost u poslovne modele, omogućuju prijenos znanja i pristup međunarodnom tržištu te snažno preoblikuju granice poduzeća i odgovornost lidera. Cilj je 2. ICT summita: „Digitalna ekonomija – pokretač konkurentnosti i rasta gospodarstva“ podizanje svjesnosti o nužnosti transformacije hrvatskog gospodarstva za ekonomiju novog doba, digitalnu ekonomiju.
Industrijski sektor još uvijek je glavni stup europskog gospodarstva i stoga nužno mora biti zainteresiran za digitalne tehnologije (Europska unija nastoji povećati udio industrijskog sektora u bruto dodanoj vrijednosti do 20%). U novim tehnologijama leži potencijal i za prerađivačku industriju - napredna tehnologija pokreće uporabu tradicionalnih materijala na nove načine, a digitalizacija proizvodnje može preobraziti cijelu industriju, što joj daje izglede za repozicioniranje na tržištu (više od 75% dodane vrijednosti zbog povećane produktivnosti stvoreno je korištenjem Interneta upravo u tradicionalnim industrijama).

Jednodnevni program postavljen je u tri tematska panela: I. Razvojem digitalne ekonomije do transformacije gospodarstva i društva; II. Digitalna i medijska znanja, vještine i kompetencije; III. Pametni gradovi i utjecaj digitalno tehnoloških trendova na razvoj društva. Ugledni stručnjaci ponuditi će odgovore na neka od ključnih pitanja koja se tiču novog gospodarstva i trendova, među ostalim:

- kako možemo korištenjem naprednih digitalnih tehnologija stvoriti dodatnu vrijednost u svim gospodarskim sektorima i maksimalizirati potencijale digitalne ekonomije kao pokretača inovacija, produktivnosti i gospodarskog rasta;
- kolika je uloga vještina, kompetencija i znanja u razvoju nove (digitalne) ekonomije i kakvi su školski programi potrebni za poslove digitalnog doba;
- kako digitalne tehnologije i trendovi (big data, cloud computing i Internet of things) radikalno mijenjaju način na koji proizvodimo, poslujemo i živimo?

Kotizacija se ne naplaćuje. Prijave sudionika putem online obrasca dostupnog ovdje. Više informacija o digitalnoj ekonomiji na www.digitalnahrvatska.hr.
vrh stranice