19.01.2017. Edukacija „Gospodarstvenici u sustavu zaštite osobnih podataka“, Radnička cesta 52/1, Zagreb, 09:00

19.01.2017.

Poštovani članovi HUP-a, Agencija za zaštitu osobnih podataka u suradnji s Hrvatskom udrugom poslodavaca u sklopu kampanje povodom obilježavanja Europskog dana zaštite osobnih podataka organizira edukaciju „Gospodarstvenici u sustavu zaštite osobnih podataka“ koja će se održati 19. siječnja 2017. godine u Zagrebu u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca (Radnička cesta 52/I) s početkom u 9,00 sati.
Edukacija je namijenjena članicama Hrvatske udruge poslodavaca - predstavnicima voditelja zbirki osobnih podataka, odnosno službenicima za zaštitu osobnih podataka.

Svrha edukacije je pružanje dodatnih znanja sudionicima radi jasnijeg razumijevanja pravnog područja zaštite osobnih podataka a time i kvalitetnije i učinkovitije primjene Zakona u svakodnevnom radu.

Cilj je na adekvatan način kroz praktične primjere i interpretaciju zakonskih i drugih propisa prenijeti informacije i znanje sudionicima koji u poslovanju prikupljaju i obrađuju osobne podatke, posebno službenicima za zaštitu osobnih podataka koji su u skladu s odredbama zakona dužni voditi brigu o zaštiti osobnih podataka.

Poseban naglasak u provođenju edukacije stavlja se na zakonitu i povjerljivu obradu osobnih podataka, korištenje novih informacijskih tehnologija u obradi osobnih podataka kao i na primjenu organizacijskih, kadrovskih i tehničkih mjera zaštite osobnih podataka koje su voditelji zbirki osobnih podataka dužni provoditi u svakodnevnom radu prilikom obrade osobnih podataka.

Edukaciju će provesti djelatnici stručnih službi Agencije za zaštitu osobnih podataka a sudionicima edukacije pruža se mogućnost unaprijed postaviti pitanja Agenciji za zaštitu osobnih podataka na email: edukacija.sluzbenik@azop.hr

PROGRAM EDUKACIJE: 

9.00 UVOD
• Pozdrav prisutnima
9.10 ZAKONODAVNI OKVIR ZAŠTITE OSOBNIH PODATAKA
• Pravna regulativa i primjeri iz prakse
• Poslovi službenika za zaštitu osobnih podataka i primjeri iz prakse
10.00 PITANJA
10.45 PAUZA
11.00 EVIDENCIJE O ZBIRKAMA OSOBNIH PODATAKA
• Središnji registar
• Uspostavljanje i dostavljanje evidencija
11.30 PITANJA
12.00 ZAVRŠETAK EDUKACIJE

** Za ovaj termin Edukacije više nema slobodnih mjesta, o sljedećem terminu Vas pravovremeno obavijestimo.
vrh stranice