17.3.2015., Radni ručak s predsjednikom Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave , Goranom Matešićem, Hotel Antunović, 13:00-15:00

17.03.2015.

Ukupna vrijednost javne nabave u Hrvatskoj godišnje iznosi oko 40 milijardi kuna; u javnoj nabavi, s jedne strane, sudjeluje oko 1700 naručitelja, a s druge, oko 5000 ponuditelja, koji sklope godišnje oko 22.000 javnih ugovora.
Javna nabava smatra se jednim od najkritičnijih aktivnosti za rizik od korupcije, a i percepcija korupcije u sustavu javne nabave vrlo je visoka.

Među strukturnim reformama koje treba provesti u Hrvatskoj gotovo uvijek se navodi reforma sustava javne nabave s ciljem efikasnijeg upravljanja javnim sektorom i kvalitetnim trošenjem novaca poreznih obveznika, kao preduvjetom za gospodarski rast i pravedno tržišno natjecanje.

Državna komisija za kontrolu postupaka javne nabave nadležna je za rješavanje žalbi u postupcima javne nabave, odlučuje o zakonitosti postupaka kao i podnosi optužne prijedloge za prekršaje u području javne nabave.
Predsjednik Državne komisije za kontrolu postupaka javne nabave Goran Matešić govorit će:
- o trenutnom stanju u javnoj nabavi, pravnoj zaštiti, nedostacima i smetnjama
- specifičnom iskustvu s predmetima EU strukturnih fondova
- potrebama za reformom sustava javne nabave
- implementaciji triju Direktiva EU za javnu nabavu kao i u domeni pravne zaštite
- rizicima za korupciju u javnoj nabavi
- mjerama za povećanje transparentnosti i odgovornosti

Od 2004. godine do danas, na tradicionalnim druženjima poduzetnika sa najznačajnijim kreatorima poduzetničke infrastrukture, sudjelovalo je 10.000 poduzetnika.
S ovom aktivnošću započeli smo s ciljem da omogućimo malim i srednjim poduzetnicima direktne susrete s najviše rangiranim predstavnicima ministarstava i drugih tijela državne uprave, posebice s donositeljima odluka za politike razvoja gospodarstva. Na Radnom ručku poduzetnici mogu direktno postaviti za njih važna poduzetnička pitanja te u konstruktivnom dijalogu ukazati na vruće poduzetničke teme i izazove s kojima se svakodnevno susreću, kao i predložiti moguća rješenja. Uz to, Radni ručak prilika je za međusobno upoznavanje i jačanje mreže poznanstva među poduzetnicima, gospodarstvenicima kao i predstavnicima izvršne vlasti.

Kao generalni sponzor ovog ciklusa Radnog ručka prati nas Sberbank, banka koja će se i predstaviti na jednom od slijedećih događanja sa svojim uslugama prema poduzetnicima.


Za sudjelovanje na Radnom ručku koji je prilika i za neformalno druženje i stvaranje poslovnih kontakata ispunite prijavnicu u prilogu do 16. ožujka na fax. 4897 556.

PRIJAVNICA
vrh stranice