Aktualno24.11.2017.

Financiranje domova za starije i nemoćne osobe u RH

Članovima HUP-Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi dr. Marijana Bađun s Instituta za javne financije održala je zanimljivu prezentaciju na temu Financiranje domova za starije i nemoćne osobe u Hrvatskoj. Bađun je navela kako je ključni čimbenik koji utječe na budućnost državnih rashoda za dugotrajnu skrb broj starijih (+65) i osobito starih (80+) osoba, a kako demografski trendovi pokazuju da hrvatsko stanovništvo ubrzano stari stoga ne čudi da raste i potražnja za uslugama dugotrajne skrbi za starije i nemoćne osobe.

15.11.2017.

Privatno vs. javno - Futur Z – Zdravlje i zdravstvena zaštita 2015-2030.

Zoran Knežević, predsjednik HUP-Udruge privatnih poliklinika, bolnica, lječilišta i ustanova za zdravstvenu skrb sudjelujući u panelu Futur Z – Zdravlje i zdravstvena zaštita 2015-2030. naglasio je kako jačanje privatne inicijative donosi boljitak i državi i pacijentima.

10.10.2017.

Predsjednik HUP-Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi gostovao u emisiji Treća dob

Predsjednik HUP-Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi Pavo Ćorluka gostovao je 2. listopada 2017. u emisiji HRT Treća dob. Uz predsjednika Udruge u emisiji je sudjelovala i Marijana Bađun s Instituta za javne financije koja je radila istraživanje na temu Financiranja domova za starije i nemoćne osobe u Hrvatskoj.

12.05.2017.

Međunarodni dan sestrinstva

Simpozij medicinskih sestara zdravstvene njege u kući u organizaciji ZNJUK-a u Zadru, bio je prilika da se prigodno obilježi i Međunarodni dan sestrinstva koji se u cijelom svijetu slavi 12. svibnja.

13.04.2017.

Održan sastanak MRRFEU i zdravstvenih udruga i udruge socijalne skrbi

12. travnja 2017. godine u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije održan je sastanak predstavnika HUP-a s pomoćnikom ministrice Draganom Jelićem i suradnicima.
Predstavnici HUP-a naglasili su kako su u HUP-u, kroz četiri granske udruge okupljene ustanove koje se bave pružanjem usluga u zdravstvu i socijalnoj skrbi te kako se radi o izuzetno velikom potencijalu u ovim djelatnostima. No, istovremeno je istaknuta nemogućnost korištenja fondova EU za privatne zdravstvene ustanove i ustanove socijalne skrbi kroz resorna ministarstva te problematika neravnopravnog tretmana ustanova.