Aktualno12.05.2017.

Međunarodni dan sestrinstva

Simpozij medicinskih sestara zdravstvene njege u kući u organizaciji ZNJUK-a u Zadru, bio je prilika da se prigodno obilježi i Međunarodni dan sestrinstva koji se u cijelom svijetu slavi 12. svibnja.

13.04.2017.

Održan sastanak MRRFEU i zdravstvenih udruga i udruge socijalne skrbi

12. travnja 2017. godine u Ministarstvu regionalnog razvoja i fondova Europske unije održan je sastanak predstavnika HUP-a s pomoćnikom ministrice Draganom Jelićem i suradnicima.
Predstavnici HUP-a naglasili su kako su u HUP-u, kroz četiri granske udruge okupljene ustanove koje se bave pružanjem usluga u zdravstvu i socijalnoj skrbi te kako se radi o izuzetno velikom potencijalu u ovim djelatnostima. No, istovremeno je istaknuta nemogućnost korištenja fondova EU za privatne zdravstvene ustanove i ustanove socijalne skrbi kroz resorna ministarstva te problematika neravnopravnog tretmana ustanova.

30.03.2017.

Predstavnici HUP-a u Ministarstvu uprave

Potpredsjednik Vlade i ministar uprave dr. sc. Ivan Kovačić održao je sastanak sa predstavnicima Hrvatske udruge poslodavaca na temu problema u provođenju Zakona o ustanovama, a s kojom se susreću ustanove koje obavljaju djelatnosti obrazovanja, zdravstvene njege i rehabilitacije, zdravstvene i socijalne skrbi.

14.03.2017.

Održan sastanak s Udrugom medicinskih sestara zdravstvene njege u kući

Na inicijativu HUP-Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi (HUP-UZNJRSS), a u cilju unaprjeđenja zajedničke suradnje održan je zajednički sastanak s predsjednicom Udruga medicinskih sestara zdravstvene njege u kući gospođom Baricom Hršak i gospođom Ružicom Erceg. U ime HUP-UZNJRSS sastanku su prisustvovali predsjednik Udruge Pavo Ćorluka, Petar Ćosić, član Izvršnog odbora i Marijana Filipić.

Svi prisutni složili su se kako je  zajednička suradnja izuzetno važna u cilju unapređivanja djelatnosti sestrinstva.  Zajednički cilj je  da se regionalno izvide potrebe, mogućnosti, i izazovi s kojima se suočavaju ustanove i sestre jer je nužno voditi računa i uvažavati različitosti na terenu te da se priznaju i uvećaju cijene zbog uvjeta rada - otoci ili mjesta gdje je raštrkano stanovništvo. 

02.03.2017.

Održan sastanak s predsjednicom HKMS

Predsjednica Hrvatske komore medicinskih sestara Slava Šepec sastala se u prostorijama Komore s predsjednikom HUP-Udruge zdravstvene njege, rehabilitacije i socijalne skrbi Pavom Ćorlukom i Marijanom Filipić.
Pavo Ćorluka naglasio je kako nam je suradnja s Hrvatskom komorom medicinskih sestara izuzetno važna u cilju poduzimanja zajedničkih aktivnosti za razvoj i vrednovanje sestrinske struke.
Također su predstavnici HUP-a predsjednicu upoznali s prijedlozima Udruge vezano uz provođenje zdravstvene zaštite putem zdravstvene njege u kući.
Predsjednica Komore podržala je iznesene prijedloge te je naglasila spremnost za daljnju komunikaciju s Udrugom.