13.6.2013., Ususret EU – mogućnosti i izazovi sektorskog socijalnog dijaloga, Zagreb, 9:30

13.06.2013.

Skup pod nazivom Ususret EU - mogućnosti i izazovi sektorskog socijalnog dijaloga, u sklopu projekta SO-DI-CO, Socijalni dijalog u graditeljstvu, kojeg sufinancira Opća uprava za zapošljavanje Europske komisije održat će se 13. lipnja u prostorijama Hrvatske udruge poslodavaca, s početkom u 9:30
Na skupu će govoriti: Domenico Campogrande, direktor za socijalne poslove FIEC-a, Jože Renar, direktor Gospodarske komore - odjel graditeljstva iz Slovenije, predstavnik Ministarstva graditeljstva, Tatjana Gračić, predstavnica HUP-UPG-a i Jasenka Vukšić, predstavnica SGH-a.
Ulazak u EU predstavlja priliku, ali i izazov za naše poslodavce. Sloboda kretanja roba, ljudi i usluga jedno je od načela Unije. Rad radnika izvan nacionalnih zemalja jedna je od važnih tema u sektoru, koja otvara čitav niz pitanja vezanih uz socijalna prava i konkurenciju. Ovo je prilika za upoznavanje s radom Federacije graditeljstva, koja je snažan glas poslodavaca graditeljstva na europskoj sceni, a predstavlja najvećeg poslodavca na EU razini čiji je HUP-Udruga poslodavaca graditeljstva član od 2005. godine. Na skupu će biti predstavljena iskustva iz Slovenije, mogućnost osnivanja paritetnih fondova u graditeljstvu, iskustva socijalnog dijaloga u Hrvatskoj na bipartitnoj razini, kao i iskustva iz projekta SO DI CO.

Broj mjesta na radionici je ograničen. Sudjelovanje je besplatno, a sudionici mogu dobiti 2 boda prema Pravilniku o stručnom ispitu i usavršavanju osoba koje obavljaju poslove prostornog uređenja i graditeljstva.

Rok prijave je ponedjeljak 10.6. do 16 sati na tatjana.gracic@hup.hr ili 01 4897 581.

Program
Prijavnica
vrh stranice