ZŠEM & HUP konferencija: People analytics – važnost podataka o zaposlenicima

22.05.2018.

Zagreb, 22.5.2018. – U HUP-u je jučer održan okrugli stol na temu važnosti podataka o zaposlenicima i korištenju tehnike analize 'people analytics' koja je u Hrvatskoj i dalje nedovoljno prepoznata. Kao uvod u panel prezentaciju je održala dr.sc. Andrijana Mušura Gabor, ZŠEM.

People analytics je zasad još uvijek mlado i relativno nepoznato područje koje povezuje HR s financijama, marketingom i svim drugim granama djelovanja unutar kompanije. Zbog svoje multidisciplinarne naravi, people analytics, kao snažno područje HR analitike spaja različita područja među silosima i ključno je za nadilaženje dosadašnjih načina promišljanja kad se radi o upravljanju podatcima zaposlenika. Za provođenje uspješne HR analize unutar kompanije nužno je idenitificirati problem te zatim odrediti kako ga mjeriti i kako ga riješiti. Na panel raspravi sudjelovali su: Hrvoje Bulat, Idealna suradnja, Goran Ferić, HPB, Vladimir Benić, Career Centar, Anica Vrlec Bartolić, EY, Damir Bacalja, EY, a moderirala ga je Mirna Koričan Lajtman, ZŠEM.

Na panelu se razgovaralo o izazovima kao što je nedostatak strateškog razumijevanja uloge ljudi unutar kompanija. Pojedini zaposlenici imaju ključnu ulogu u kulturi organizacije – nazivamo ih influencerima – jer imaju važan utjecaj na sve druge zaposlenike, služe kao mjesto inspiracije i utjehe u trenucima krize. Ogroman je izazov kompanijama zadržati takve zaposlenike i suočavaju se s problemom ukoliko isti odluče otići, zato je važno pravovremeno ih prepoznati i na prave načine ulagati u njih. Za sve navedeno naravno podrazumijeva se spremnost lidera/direktora na donošenje pravih odluka. Danas već i u Hrvatskoj postoji velik niz gotovih alata za provođenje stručnih analiza temeljenih na podatcima zaposlenika, a svi su oni ključni ukoliko želimo osigurati transformaciju poslovanja na bolje.

vrh stranice
vrh stranice