Završna konferencija projekta Umrežavanje, obrazovanje i podizanje konkurentnosti za više boljih poslova

24.01.2012.

U Osijeku, 24.siječnja 2012. godine održana je završna konferencija projekta IPA IV komponenta Razvoj ljudskih potencijala „Umrežavanje, obrazovanje, podizanje konkurentnosti za više boljih poslova“ u zajedničkoj organizaciji HZZ-a Područne službe Osijek, HUP-a Reg. ured Osijek, BIOS poduzetničkog inkubatora, Udruženja Baranje i Pučkog otvorenog učilišta Osijek, na kojoj su predstavljeni rezultati projekta.

Predstavljeni rezultati projektaOdržavanjem završne konferencije, održana je zadnja aktivnost na projektu koji je započeo prije godinu dana, točnije 27.siječnja 2011.godine. Ukupna vrijednost projekta je 99.675, eura, a Europska unija ga financira iznosom od 80.478 eura. Projekt ima za opći cilj smanjivanje nezaposlenosti u Osječko-baranjskoj županiji, kao i specifični cilj aktiviranja lokalnih dionika na tržištu rada i uspostave sustava za suradnju između dionika kako bi se poboljšala efektivnost i efikasnost zapošljavanja u Osječko-baranjskoj županiji. Projekt je počeo uvodnom dvodnevnom konferencijom na kojoj su prikazani primjeri dobre prakse projekata Europske unije u području zapošljavanja iz zemalja okruženja (Mađarska, Austrija, Srbija, Slovenija) te Mjere aktivne politike zapošljavanja i Operativni plan poticanja malog i srednjeg poduzetništva za 2011. godinu. Zatim je oformljena radna skupina koja se kroz 10 radnih sastanaka bavila analizom dosadašnjih mjera aktivne politike zapošljavanja i izradom prijedloga novih lokalno specifičnih mjera aktivne politike zapošljavanja. Dio analiza se izvršio kroz anketu o zadovoljstvu poslodavaca s dosadašnjim mjerama aktivne politike zapošljavanja. Rezultat rada radne skupine objedinjen je u brošuri u kojoj su istaknute sve preporuke, a iste je prezentirao na završnoj konferenciji Ivan Sarić, pravni savjetnik HUP-a Reg. ureda Osijek. U sklopu projekta je verificiran program osposobljavanja "Upravljanje ljudskim potencijalima u malom i srednjem poduzetništvu", te je provedeno osposobljavanje za više od 50 polaznika, vlasnika malih i srednjih tvrtki ili zaposlenih kod malih i srednjih poslodavaca, koji su uspješno završili program. Također, izrađen je i priručnik za program osposobljavanja „Upravljanje ljudskim potencijalima u malom i srednjem poduzetništvu“ Na samoj završnoj konferenciji dodijeljena su uvjerenja polaznicima programa osposobljavanja, koji su izrazili izuzetno zadovoljstvo programom i ocijenili ga ocjenom 4,73, a maksimalna ocjena je 5.
Također, u sklopu projekta izrađena je web stranica www.lokalnemjere.eu na kojoj su dostupne sve informacije o projektu, kao i rezultati projekta, odnosno dokumenti Preporuke za lokalno specifične mjere za zapošljavanje u Osječko-baranjskoj županiji, te Priručnik o upravljanju ljudskim potencijalima u malom i srednjom poduzetništvu.
vrh stranice
vrh stranice