Završen 5. ciklus Poslovne škole za studente

02.03.2012.

Svečanost dodjele diploma studentima, održane u srijedu 29. veljače 2012.g. u Auli Magni Rektorata Sveučilišta u Rijeci, svojom su nazočnošću uveličali prof. dr. sc. Pavao Komadina, prorektor za suradnju sa zajednicom i privredom te zapošljivost studenata, Berislav Tulić, dipl. ing., Pročelnik Upravnog odjela za turizam, poduzetništvo i poljoprivredu, Ivica Lukanović, predsjednik HUP-a Rijeka, Nenad Seifert, direktor HUP-a Rijeka te predstavnici poslodavaca regije koji su dali podršku projektu, predavači i svi suradnici koji su vlastitim angažmanom, vremenom i dobrom voljom doprinijeli realizaciji i uspjehu projekta.
Program Poslovne škole za studente usmjeren je na stjecanje i razvoj komunikacijskih i prezentacijskih vještina, timski rad, prodajne vještine, upoznavanje s menadžerskim alatima, kao i osnovama financija i poslovnog planiranja. Osim navedenog, program obuhvaća i sljedeće tematske cjeline: marketing, poslovnu etiku i DOP, upravljanje ljudskim potencijalima, poduzeništvo i leadership te radno pravo u praksi.

Upravo povezivanjem osnovnih dionika u razvoju ljudskih resursa – gospodarstva, sveučilišta i lokalne uprave te institucija – usmjerava se proaktivne i ambiciozne studente na praktična znanja, a time i jednostavniji ulazak i valoriziranje njihovog potencijala u najboljim i najuspješnijim tvrtkama regije. Poslodavci su svoj interes u projektu, pronašli u činjenici kako su generator razvoja i dodane vrijednosti kvalitetni i kompetentni kadrovi, jer kompetitivno vodstvo – ljudi stvaraju kompetitivne tvrtke. Polaznicima ovog ciklusa poslovne škole predstavila su se neka od vodećih poduzeća regije i to Hotel Bonavia d.d., Protect d.o.o., JGL d.d., Modern-line d.o.o., Narodno učilište Rijeka te Erste&Steiermärkische Bank d.d.

Peta generacija studenata polaznika poslovne škole brojila je 31 polaznika koji su završetkom programa, kako je istaknuo predsjednik riječke podružnice HUP-a Ivica Lukanović, stekli dodatna znanja i sposobnosti za buduće izazove. Dodajući kako je riječ o jedinstvenom projektu suradnje privatnog, javnog i obrazovnog sektora, direktor HUP-a Rijeka Nenad Seifert naglasio je kako je Poslovna škola rijedak primjer povezivanja studenata svih fakulteta riječkog Sveučilišta. Ovu generaciju činili su studenti sa Ekonomskog fakulteta, Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu, Filozofskog, Građevinskog, Medicinskog, Pomorskog, Pravnog i Tehničkog fakulteta te Odjela za matematiku Sveučilišta u Rijeci.

U proteklih pet godina provođenja projekta Poslovnu školu je završilo 150 studenata riječkog Sveučilišta, a jučer su diplome za uspješno završenu edukaciju dobili: Barbara Francetić, Dijana Bušić, Ivona Šušnjar, Jelena Dorčić, Maja Dolžan, Matea Ivanković, Mia Kušička, Sandra Juričić, Sanjin Rolih, Siniša Krunić, Tamara Krebelj, Žana Baretić, Ana Bolf, Ana Carević, Ana Peršić, Ana Marija Sikirić, Andrej Maraš, Ernes Jašarević, Iva Dragičević, Lina Jedretić, Lorena Vukelić, Margareta Karlović, Mirta Lučić, Robert Pešut, Sabina Saltović, Sandra Nasić, Tea Arrigoni i Vlatka Kalinić.

Program je za studente u potpunosti besplatan, a uz veće mogućnosti zapošljavanja i usvajanje osnovnih poslovnih znanja omogućuje im i upoznavanje poslovne prakse kao i poduzetničke infrastrukture regije te im pruža kontakt s kolegama različitih struka.

Sveučilište u Rijeci i Novi list, 1.3.2012.
vrh stranice
vrh stranice