Više od 120 članova HUP-a na radionici o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu

10.03.2017.

Hrvatska udruga poslodavaca organizirala je za svoje članove besplatnu radionicu o Zakonu o izmjenama i dopunama Zakona o računovodstvu na kojoj se okupilo više od 120 članova Hrvatske udruge poslodavaca. Radionica je realizirana u suradnji s Ministarstvom financija, u ime kojeg su nazočili gđa. Ivana Ravlić Ivanović, načelnica Sektora za financijski sustav, gđa. Martina Kostantinov, voditeljica Odjela za financijsko izvještavanje, računovodstvo i revizije Ministarstva financija i gđa. Kristina Cigula, stručna suradnica u Odjelu za financijsko izvještavanje, računovodstvo i reviziju.
U ime Hrvatske udruge poslodavaca nazočne je pozdravila gđa. Admira Ribičić, direktorica Odjela za zakonodavstvo i pravne poslove koja je ujedno najavila kako se u suradnji s Poreznom upravom pripremaju i radionice vezane uz set zakona iz porezne reforme. Također, na prijedlog predstavnika Ministarstva financija dogovorena je organizacija zajedničkog Okruglog stola na temu budućeg reguliranja računovodstvene profesije.

U prvom dijelu radionice gđa. Martina Konstatinov, voditeljica Odjela za financijsko izvještavanje u Ministarstvu financija predstavila je ukratko nova zakonodavna rješenja iz Zakona o računovodstvu koja se odnose na ukinute odredbe o kontnom planu, rokove za predaju godišnjih financijskih izvještaja, novu ulogu Financijske agencije itd.
Drugi dio radionice bio je posvećen novostima u nefinancijskom izvještavanju o kojem je govorila gđa. Kristina Cigula, stručna suradnica u Odjelu za financijsko izvještavanje, računovodstvo i reviziju.

Treći dio radionice koji se odnosio na novine u hrvatskim standardima financijskog izvještavanja te o novinama u Pravilniku o strukturi i sadržaju godišnjih financijskih izvještaja koje je prezentirala gđa. Ivana Matovina, članica Odbora za standarde financijskog izvještavanja.

Nakon toga polaznici radionice imali su priliku stručnjacima iz Ministarstva financija postavljati pitanja, a također su pozvani da eventualne dodatne nejasnoće oko provedbe Zakona upute HUP-u koji će zatražiti odgovore od relevantnih institucija.
vrh stranice
vrh stranice