UKRAJINA - Informacije za poslodavce

„Stand Up For Ukraine”: obećana 9,1 milijarda eura za potporu interno raseljenim osobama i izbjeglicama

11.04.2022.

U okviru globalne donatorske konferencije i kampanje pod nazivom „Stand Up For Ukraine” prikupljena je 9,1 milijarda eura za osobe koje bježe pred ruskom invazijom u druga područja u Ukrajini i izvan nje, uključujući milijardu eura od Europske komisije. Povrh toga, Europska banka za obnovu i razvoj najavila je dodatne zajmove u iznosu od milijardu eura za potrebe osoba raseljenih zbog invazije.

 

Humanitarna akcija putem Hrvatskog Crvenog kriza i platforma za zaposljavanje raseljenih osoba - rat u Ukrajini

14.03.2022.

Hrvatski Crveni križ je organizirao sastanak 11.3. 2022. godine, s ciljem organiziranja svih dionika koji žele i mogu biti uključeni u  prevladavanje humanitarne krize kao posljedice krize u Ukrajini.

Hrvatski Crveni križ pripremio je materijale za uključivanje i građana i poslodavaca u akciju humanitarne pomoći iz njihove nadležnosti.

U prezentaciji su prikazani paketi prikupljanja pomoći, a poslodavci i građani se mogu uključiti i na način da pripreme gotove pakete ili pojedinačne dijelove paketa koji će naknadno biti pakirani u odgovarajuće pune pakete.

Dokument : Pomoć raseljenom stanovništvu iz Ukrajine

Djeca Ukrajine trebaju našu pomoć!

07.03.2022.

UNICEF Hrvatska poziva korporativni sektor i građane da pomognu djeci Ukrajine

Eskalirajući sukobi u Ukrajini predstavljaju neposrednu i rastuću prijetnju za živote i dobrobit 7,5 milijuna djece. UNICEF je pokrenuo program humanitarne pomoći i podrške kojemu je cilj prikupiti sredstva koja su potrebna za osiguravanje pristupa osnovnim uslugama, uključujući vodu, hitne potrepštine, zdravstvenu skrb i psihosocijalnu podršku.

  

vrh stranice
vrh stranice