U Virovitici održan seminar „Što kineziologija rada i medicina rada mogu učiniti za zdraviji i duži radni vijek“

23.10.2017.

Prvog dana Europskog tjedna zaštite na radu Virovitica je, 23. listopada 2017. godine bila domaćin seminara „Što kineziologija rada i medicina rada mogu učiniti za zdraviji i duži radni vijek“. I ovaj seminar, Zavod za unapređivanje zaštite na radu organizirao je uz potporu Europske agencije za zaštitu na radu (EU-OSHA) i Hrvatske udruge poslodavaca Reg. ureda Osijek.
Iako dvogodišnja europska kampanja „Zdrava mjesta rada za sve uzraste“ završava idućeg mjeseca, i dalje ostaju aktualne teme koje su se tijekom kampanje promovirale: važnost održivog rada i zdravog starenja od trenutka ulaska u svijet rada, osiguranje zdravog radnog okružja i sigurnih radnih uvjeta kako bi se smanjili zdravstveni problemi radnika, stopa bolovanja i broj prijevremenih odlazaka u mirovinu. Stoga je i ovaj seminar pobudio veliko zanimanje sudionika.

Cilj kojem Zavod teži jest da izvrsnost u području zaštite na radu bude standard u našim radnim sredinama. Teme isticane u europskoj kampanji kao što je, primjerice, pomicanje dobi za odlazak u mirovinu i sve dulji radni vijek, velike fluktuacije i migracije, osobito odlazak mladih i radnika s iskustvom iz zemlje, i te kako se tiču naše zemlje. Stoga se ovaj Zavod vrlo aktivno uključio u kampanju „Zdrava mjesta rada za sve uzraste“, te kao njoj komplementarnu pokrenu Nacionalnu kampanju „STOP ozljedama na radu“.

Više o samom seminaru na http://zuznr.hr/u-virovitici-odrzan-seminar-sto-kineziologija-rada-i-medicina-rada-mogu-uciniti-za-zdraviji-i-duzi-radni-vijek/wppaspec/oc1/cv0/ab98/pt1445
vrh stranice
vrh stranice