U Splitu započinje edukacijski ciklus projekta „Preuzmi odgovornost za budućnost – misli i radi PODUZETNO!“

28.01.2015.

U veljači 2015. započinje provedba prvog od tri ciklusa edukacijskih modula u okviru projekta „Preuzmi odgovornost za budućnost – misli i radi PODUZETNO!“ namijenjenih mladima, točnije srednjoškolcima i studentima u dobi od 15 do 25 godina, te nezaposlenim mladim osobama u dobi od 19 do 29 godina. Kroz ukupno 6 edukacijskih modula obradit će se slijedeće teme:
• „Vještine komunikacije, samopoštovanja i samopouzdanja“
• „Vještine samozapošljavanja “
• „Upravljanje projektnim ciklusom“
• „Internet marketing“
• „Kako voditi privatno poduzeće“
• „Poduzetnički savjeti iz prve ruke“

Nositelj projekta je udruga Domine u partnerstvu s Hrvatskom udrugom poslodavaca, Regionalnim uredom Split, a pored edukacije, projekt obuhvaća i praktičnu primjenu stečenih znanja i vještina, individualno savjetovanje, informiranje, te regionalnu konferenciju.

Provedbu ovog projekta omogućilo je Ministarstvo socijalne politike i mladih RH.

Projekt „Preuzmi odgovornost za budućnost – misli i radi PODUZETNO!“ provodi se s ciljem smanjivanja nezaposlenosti i poticanja mladih na preuzimanje aktivne uloge na tržištu rada u Splitsko-dalmatinskoj županiji kroz podizanje razine znanja, vještina i svijesti mladih o mogućnostima samozapošljavanja i razvijanju poduzetništva. Prema dosadašnjim iskustvima, rad u malim grupama, intenzivno kroz višemjesečnu edukaciju i uz individualni pristup i podršku, daju najbolje rezultate. Mlade je potrebno ohrabriti za preuzimanje odgovornosti i osnažiti za samostalno rješavanje problema zaposlenosti. Istodobno, važno ih je upoznati sa svim prednostima i nedostacima pokretanja vlastitog posla i to na temelju iskustva i informacija iz tzv. „prve ruke“, odnosno kroz kontakt s poduzetnicima koji već dugi niz godina opstaju na tržištu. Inovativnost projekta sadržana je upravo u kombinaciji teorijskog učenja i dijeljenja iskustava dobre prakse, što omogućava partnerska suradnja s Hrvatskom udrugom poslodavaca (HUP), Regionalnim uredom u Splitu. Projekt se provodi od 01.listopada 2014. do 30. rujna 2015. godine.
vrh stranice
vrh stranice