U Splitu uz gastro spektakl otvoren prvi međunarodni studij gastronomije

14.09.2016.

14.rujna 2016. Split, u Hotelu Park, otvoren je prvi međunarodni studij gastronomije Visoke škole Aspira. Tom prilikom priređen je gastro spektakl uz vrhunske delicije hrvatskih i inozemnih chefova, slastičara i sommelliera te okrugli stol o važnosti visokog obrazovanja za ugostiteljska zanimanja.
Događanje je započelo prezentacijom studija Gastronomije Ivane Jadrić, prodekanice za nastavu i kvalitetu te osvrtom g. Denisa Galića, savjetnika studija o važnosti kreiranja ovakvog studija u današnjem izazovnom gastronomskom svijetu. Nakon početnog izlaganja održan je okrugli stol “Važnost visokoškolskog obrazovanja za ugostiteljska zanimanja“, Svoje viđenje problema pružili su Olivera Shejbal i Sanja Bareza ispred Ministarstva turizma, Joško Stella, Direktor Turističke zajednice Splitsko dalmatinske županije, Denis Galić – osnivač tvrtke HGE consilio, nastavnik i savjetnik na Aspirinom studiju Gastronomije, magistar gastronomije, Dragan Kostadinović – osnivač agencije SHUTTLE koja je kroz svoj brend Taste Dalmatia specijalizirana za gastronomske ture i predsjednik Nadzornog odbora Udruge Hrvatskih Putničkih Agencija te Sandra Čanić, voditeljica ljudskih potencijala Radisson blue Resort Split koja je predstavljala Hrvatsku udrugu poslodavaca, Udrugu ugostiteljstva i turizma. Zajedno su se usuglasili da je gastronomija važan element povećanja kvalitete naše turističke ponude, ali i produljenje turističke sezone. Sigurno je da je školovanje kvalitetnog kadra izuzetno potrebno i to je ključ uspjeha razvoja turizma – čovjek.

Zaključak cijelog događaj jeste da smo do sada imali vrhunske autohtone namirnice, izvrsne predispozicije jedino nam je nedostajao školovani visokoškolski kadar – što više neće biti problem jer Aspira će zahvaljujući svom programu i suradnji sa vrhunskim chefovima, sommellierima i slastičarima – proizvoditi upravo takve kadrove.
vrh stranice
vrh stranice