U Slavonskom Brodu održan PUMA seminar

19.10.2017.

Na traženje članova, u Slavonskom Brodu danas je održan seminar na temu: “Naplata potraživanja I ovrha na plaći” u organizaciji HUP Reg. ureda Osijek. Seminar su održali stručnjaci EOS Matrixa: Tomislav Bertol, voditelj prodaje i Tajana Horvat, voditeljica sektora pravnih poslova.
Stabilan novčani tok i osigurana likvidnost od ključne su važnosti za tvrtke svih veličina. Nakon gospodarskih nestabilnosti iz prethodnih godina rukovoditelji su shvatili da profesionalno upravljanje potraživanjima može značajno doprinijeti solventnosti njihovih tvrtki. Razlog tomu je viša razina standardizacije i automatizacije postupka, kao i znanje specijaliziranih tvrtki za naplatu. Suradnja često rezultira većim brojem plaćenih potraživanja te manjim troškovima pravnih postupaka. Prepuštanjem potraživanja vanjskom partneru tvrtka potencijalno može ostvariti uštede od 30-40% te se jače usmjeriti na svoje osnovno poslovanje. Koje su prednosti rada s profesionalnim stručnjacima za naplatu, na koji način najlakše možete riješiti svoja potraživanja te koji su uvjeti suradnje, saznali su brojni polaznici na seminaru.

Način i postupak provedbe ovrhe na novčanim sredstvima ovršenika često nije dovoljno jasan u praksi, odnosno mnogi poslodavci nisu u potpunosti upoznati s procesom i zato se nerijetko javljaju problemi tijekom provedbe. Polaznicima se pojasnila posebna problematika koja se javlja u praksi provedbe ovrhe na primanjima ovršenika u odnosu na najčešće teme koje izazivaju praktične nedoumice: iznos podoban za pljenidbu, red naplate, odnos ovrhe na računima i ovrhe na primanjima dužnika kao i odgovornost poslodavca za nepostupanje.

I ovaj seminar se održao u okviru PUMA programa u Brosko-posavskoj županiji kojeg HUP Regionalni ured Osijek provodi već više od deset godina.
vrh stranice
vrh stranice